Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:08:53

Активність політичних сил на сучасному етапі виборчих перегонів проаналізували у прес-центрі "Місцеві вибори - 2015. Чернігівщина"

30.09.2015   18:23Агенцiя

До обговорення чернігівських експертів приєднався народний депутат України Олександр Черненко.

За словами народного депутата України на цих виборах можливі як «чорнуха» так і двійники кандидатів. Наразі більше трьох двійників одного з кандидатів на посаду міського голови Владислава Атрошенко вже зареєструвались для участі у передвиборчій гонці у Чернігові.

Але Олександр Черненко впевнений у тому, що така система відтягування голосів не дієва. Люди голосувати за підставних осіб не будуть. Це показав досвід минулих виборів, де були такі ж самі системи.

«Це технологія, яка абсолютно не працює. В принципі вона може відтягнути до двох відсотків голосів. Хоча тих декількох відсотків, які «перетягнуть» на себе двійники того чи іншого кандидата, може не вистачити», - сказав він.

Що стосується чорного піару, то пан Черненко вважає, що це роблять ті кандидати яким нема що розповісти хорошого про себе, про їх власні досягнення.

«Яскравий приклад Чернігівський золотий батон. Який нібито Атрошенко колись замовив Януковичу. Але ті, хто хоч трохи володіє Інтернетом знає хто і коли дарував цей батон», - зазначив нардеп.

Загалом на даному етапі виборчого процесу існують певні порушення і серед них є «чорнуха» та, навіть, шантаж кандидатів. Про це розповів політичний оглядач Юрій Паперний: «Під час брифінгу Начальник УМВС в Чернігівській області полковник міліції Едуард Альохін розповів, що фіксуються звернення про порушення і серед них є два напади на агітаційні намети. Їх скоювали підлітки віком до 12 років».

Також політичний оглядач зазначив, що виборчий бюджет певних чернігівських компаній вже на старті перевищив бюджети деяких парламентських компаній минулих років. Все це іде на дорогий чорний піар, купу наметів та на величезні тиражі агітаційних газет.

Експерти також прокоментували заяву чинного мера Чернігова Олександра Соколова, який балотується на посаду міського голови від політичної партії «Наш край». В заяві йдеться про те, що проти кандидата готуються провокації з використанням брудних технологій.

Юрій Паперний вважає заяву дуже дивною: «Провокацій ще не було, але ми вже все знаємо і про це застерігаємо». При цьому від кандидата роздають безкоштовні запрошення на каруселі та роздається комунальна газета в якості агітації.

Присутні експерти розгорнули активну дискусію стосовно порушень під час виборчих перегонів та журналістської етики.

За інф. прес-центру "Місцеві вибори 2015. Чернігівщина"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини