Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:29:06

В.о. Міністра екології та природних ресурсів України на Ічнянщині

28.09.2015   19:45

Про проблеми Ічнянського національного природного парку та загальну екологічну ситуацію в районі говорили на нараді за участю виконуючого обов'язки Міністра екології та природних ресурсів України Сергія Курикіна, що відбулася днями.

До обговорення також долучилися заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Биконя, начальник Держекоінспекції в області Леонід Бурковський, керівники Ічнянського НПП та громадськість.

Урядовець заслухав думку місцевих жителів щодо діяльності національного природного парку, зокрема розглянув факти можливих порушень.

Як результат — Сергій Курикін дав доручення керівництву парку до кінця поточного тижня зробити повний звіт діяльності Ічнянського НПП, а вже з наступного понеділка у районі працюватиме спеціальна перевіряюча комісія.

— Обласна адміністрація завжди буде відстоювати інтереси жителів Чернігівщини. Однак, громада має усвідомлювати і власну відповідальність за збереження та захист довкілля. Зокрема, коли мова йде про національний природний парк, середовище якого людям змінювати не можна, — зазначив Сергій Биконя.

Підіймалося питання і про забруднення потужним місцевим промисловим підприємством річки Іченька. Для вирішення цієї проблеми треба якомога швидше побудувати очисні споруди.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини