Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 14:25:11

Олександр Соколов: Чернігів забезпечить усю Україну якісними автобусами

26.09.2015   09:51

У ці вихідні Чернігів святкуватиме День машинобудівника. Треба зазначити, що саме в нас випускають автобуси і тролейбуси, які відповідають найсучаснішим європейським стандартам.

Проте шлях Чернігівського автобусного заводу був не такий уже й простий.

—  Ще якихось 12 років тому, коли виникла ідея створення саме Чернігівського автобусного заводу, мало хто вірив у її реалізацію. Ще менше вірили в чернігівський тролейбус. Але він є. І вже зараз чернігівські тролейбуси, хоч і в невеликій кількості, але ходять, - зазначив Олександр Володимирович.

Попри нестабільну ситуацію в суспільстві, пов`язану з війною на сході України, завод веде активні перемовини з іноземними партнерами й отримує вигідні контракти.

Минулий рік видався доволі складний: усе-таки війна суттєво на нас позначилася. Проте зараз спостерігається відлига. До нас нещодавно приїжджали представники американського Корпусу Миру. І це стало сигналом для іноземних партнерів, що в країні настає стабільність.

На думку міського голови, Чернігів має всі шанси стати головним постачальником автобусів і тролейбусів по всій Україні, оскільки є люди, які вірять у свої сили та старанно роблять свою справу.

—    Ми представляємо свої кардани на виставці в Ганновері (Німеччина). Наступного тижня чекаємо підписання контракту з польськими споживачами», —  поділився планами Олександр Володимирович.

Нагадаємо, що нещодавно мер Чернігова Олександр Соколов провів результативні переговори з парламентським бюджетним комітетом щодо рекомендації наступного року виділити місту 60 млн. гривень на розвиток електротранспорту. Крім того, ще у 2010 році було з’єднано тролейбусною лінією район Масанів із центром.

 

PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.