Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:01:43

Чернігівські підприємці підготували вимоги до майбутньої влади

15.09.2015   17:11Агенцiя

Припинити діючі корупційні схеми та унеможливити використання владних повноважень для особистого збагачення чиновників, вжити заходів для демонополізації ринку постачання електроенергії в Чернігові, передавати земельні ділянки в оренду підприємців на термін більше 5 років, створити громадську раду підприємців при виконкомі Чернігівської міської ради, налагодити постійний контакт представників влади та бізнесу, навести порядок у розміщенні зовнішньої реклами в обласному центрі, - ось що пропонують негайно зробити чернігівські підприємці, аби покращити бізнес-клімат у нашому місті та області.

Ці вимоги вони сформулювали в рамках проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада» та запропонували до уваги кандидатів на посаду Чернігівського міського голови та кандидатів у депутати міської ради. Результати проекту були оприлюднені 14 вересня після підсумкового круглого столу за участю представників різних сфер бізнесу.

- Упродовж серпня-вересня 2015 року ми провели 7 фокус груп, в яких взяли участь у близько 150 представників різних сфер господарчої діяльності, опитування та анкетування підприємців, і в результаті сформулювали вимоги до влади, що потребують вирішення на національному та регіональному рівнях, - повідомила журналістам координатор проекту «Впевнений бізнес – заможна громада» Тетяна Опришко. – В роботі нам допомогли експерти Віталій Сальва, Дмитро Шпак та Сергій Проценко. Регіональними партнерами проекту стали ГО «Сяйво Сіверщини», асоціація роботодавців «Сіверщина», профспілкові організації підприємців. Дякую усім за роботу!

Чернігівці розуміють, що вирішення багатьох проблем можливе тільки на державному рівні, тож вони сформували також і вимоги до влади найвищого рівня та передадуть їх народним депутатам на найближчі парламентські слухання:
-    реформувати податкову систему та зменшити податкове навантаження;
-    ввести мораторій на законодавчі зміни, що стосуються підприємництва, та забезпечити стабільність законів;
-    демонополізувати економіку, зокрема в сфері енергетики;
-    оптимізувати процедуру надання адміністративних послуг;
-    стабілізувати банківську систему та запровадити зрозумілу фінансово-кредитку політику;
-    забезпечити прозорість використання бюджетів, фінансування та розвитку об’єктів інфраструктури.

«Якщо коротко підсумувати, то найбільші гальма розвитку підприємництва такі: корупція, монополізація економіки, високі податки, неадекватна фінансово-кредитна політика, непрозорість використання бюджетних коштів, і як наслідок відсутність довіри до діяльності влади, - говорить керівник ГО «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець. – Після сьогоднішнього круглого столу ми допрацюємо пакет пропозицій і у вигляді Меморандуму передамо кандидатам у депутати на підпис. Побачимо, чи готові вони включити ці вимоги до своїх виборчих програм і чи дійсно готові реалізовувати у разі перемоги на виборах до органів місцевого самоврядування у жовтні 2015р.».

Довідково
Проект USAID «Впевнений бізнес — заможна громада» сприяє внесенню, ухваленню та впровадженню невідкладних реформ у сфері боротьби з корупцією та покращення бізнес-середовища для малих та середніх підприємств в Україні. Проект впроваджується Центром міжнародного приватного підприємництва (СIPE). Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини