Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:30:17

Владислав Атрошенко – гість комунікативного майданчику "Чому я йду у мери?". ВІДЕО

15.09.2015   09:42Агенцiя

14 вересня, у прес-центрі "Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» відбувся перший комунікативний майданчик «Чому я йду у мери?".

Гостем заходу став народний депутат України Владислав Атрошенко, який першим заявив про свій намір балотуватися на посаду міського голови Чернігова.

Формат заходу передбачав п’ять основних запитань, які будуть типовими для усіх учасників майданчику «Чому я йду у мери?», а також спілкування із журналістами та відповіді на питання, що цікавили їх.


Що у Чернігові не так?

Владислав Атрошенко, відповідаючи на це запитання, зазначив: «Я не налаштований на критику діючої міської влади і її роботи, вважаю, що їй оцінку надасть виборець».

На його думку, за 13 років діюча команда запропонувала місту все що могла і зробили все, що могли зробити.

Політик також зазначив, що місто зараз має дуже багато проблем у всіх сферах та галузях, починаючи від дахів і завершуючи каналізаційними мережами. А причину Владислав Атрошенко бачить у тому, що "роками вариться комсомольська камарилья і фаховість там не на першому місці".

«Спадщина, яку доведеться мені прийняти в якості міського голови, дуже складна але я її прийму мужньо. Мені радили протягом найближчих двох років не балотуватися на посаду міського голови. Ці часи за прогнозами будуть дуже важкими як в економічному, так і в соціальному плані і для українців і для чернігівців», - сказав В.Атрошенко.

Проте він зазначив, що волів більше говорити про перспективи та плани, ніж витрачати час на критику та вишукування недоліків.


Що можна змінити швидко?

Політик вважає, що швидко системна перебудова міста не відбудеться. Але на його думку зміна формату роботи влади, її стосунків з бізнесом та громадою може модернізуватися у дуже короткі терміни. Ці процеси мають стати зрозумілими, відкритими та прозорими. А рішення, які будуть прийматися міською радою, повинні мати зрозумілу для громади Чернігова логіку. Нові стандарти роботи можна і потрібно швидко втілювати у життя.

Владислав Атрошенко наголосив на тому, що комунальні підприємства міста потребують аудиту і він зможе залучити кращих фахівців для аналізу їх діяльності. Те ж саме стосується і кадрових питань.
«Буде залучено кращі аудиторські кампанії, які проведуть аналіз діяльності комунальних підприємств. Досліджуватиметься кожний напрямок діяльності цих установ за об’єктивністю надходжень, чи раціонально проводяться видатки, і чи всі кошти доходять до місцевого бюджету. Крім того, буде залучено фахових кадрових менеджерів, щоб професійно підійти до відбору кадрів. Конкурси будуть проводитися відкрито та прозоро і я зможу запропонувати значній кількості молодих чернігівців соціальний ліфт, який зараз відсутній», - сказав політик.

Також він зазначив, що приділить значну увагу процесу створення електронного документообігу задля відсторонення чиновників від прямого спілкування з громадянами, що позбавить держслужбовців можливості впливу на прийом рішень та «вимагання подяки».

Народний депутат України акцентував увагу журналістів на тому, що буде особисто тримати на контролі скарги про вимоги хабарів. «Не буду красти сам і не будуть красти мої підлеглі. Я буду приймати представників бізнесу, громадян з відео та аудіофіксаціями фактів вимагання у них хабаря. І висновки робитимуться миттєво», - сказав він.


Що може зробити одна людина?

На думку Владислава Атрошенка одна людина може зробити дуже багато, особливо якщо її дії спрямовані на створення та об’єднання. За його словами, він створив не один трудовий колектив, який працює 15 і більше років, де практично немає плинності кадрів, існує довіра один до одного, і де створені такі правила гри, за яких команда пліч-о-пліч рухається до поставленої мети. В цих колективах люди відкриті один до одного, немає пліток, підлабузництва.

Успішний політик і бізнесмен Атрошенко наголосив на тому, що ніколи не підбирав підлеглих за критеріями зручності для себе, за критеріями «стукачества». «Критерій тільки один – покажи результат і ти будеш найкращим. Ці колективи є успішними і сьогодні, працюючи в дуже складних умовах», - сказав він.

Причому позитивний досвід створення бізнес-структур спрацьовує і у громадській та політичній діяльності. «Одна людина провела вже сім успішних виборчих компаній, в ході яких були створені експромтні колективи, які мені вдалося зарядити вірою в перемогу і вони дійсно стали успішними. На ваших очах створювався колектив Благодійного фонду «Поліський оберіг», у якому сьогодні працює більше 60 волонтерів. Це команда однодумців, об’єднаних спільною метоою, які прагнуть віддати свій час, енергію для допомоги іншим людям», - розповів Владислав Атрошенко.

Також він відзначив команду обласної організації партії «Блок Петра Порошенка», яка налічує більше 2000 осіб. За його словами, «увійти до президентської рейтингової команди у більшості з них було не стільки кон’юнктурне бажання, а скільки розуміння команди та тих цілей, про які я наголошував під час кожної зустрічі з мешканцями сіл, селищ та міст нашої області».


Які позитивні напрацювання потрібно зберегти?

За словами Владислава Атрошенка, головним позитивним моментом є те, що у кожній сфері чи галузі міста є люди віддані своїй справі. І саме тим, хто має гарні показники своєї роботи буде надано перевагу. «Атрошенко жорсткий, але справедливий. Тому я буду об’єктивно оцінювати результати діяльності керівників, які працюють по будь-яким напрямкам. Буду дивитися на результати їх роботи: фінансові та господарські, прислухатися до думки громади. Залишаться кращі і ефективні, бо байдужим та невідповідальним не місце у моїй команді», - пообіцяв політик.


- Чернігів у майбутньому – це…

Говорячи про майбутнє, гість комінукативного майданчику «Чому я йду у мери?», зазначив, що хотів би створити у Чернігові клуб однодумців. І щоб до цієї когорти увійшли представники бізнесу, громади, які разом із міською владою приймали рішення про управління фінансами та напрямки розвитку міста.

«Якщо люди сплачують податки та створюють робочі місця, то потрібно застосовувати найголовніше західне правило: «Ти сплачуєш податки до місцевого бюджету – ти маєш право і повинен контролювати їх використання». Тому бізнес разом із усією громадою міста буде залучений до обговорень напрямків управління місцевими фінансами», - переконаний В.Атрошенко.

На його думку, сьогодні дуже сильно відрізняє Чернігів від інших успішних міст України те, що місто не має жодної конкретної ідеї. В основному, мова йде про загальні речі, а конкретних дій немає. «Ми зробимо Чернігів містом, яким ми будемо пишатися. І зробить це не тільки Атрошенко, а він і його команда разом з усією громадою», - наголосив політик.

Владислав Атрошенко зазначив, що відкритий до будь-яких пропозицій та готовий до діалогу. І заявив, що двері його кабінету будуть відчиненими для всіх, хто має гарні ідеї чи напрацювання. Крім того, він вже зараз готовий обговорювати з потенційними кандидатами (майбутніми опонентами) на посаду міського голови подальшу співпрацю задля добробуту Чернігова. За його словами місця та роботи вистачить усім: і Ігорю Андрійченко від Демократичного альянсу, і Володимиру Зубу від Самопомічі, і всім іншим.

«Люди, які мають цікаві напрацювання, знання, досвід, бажання втілювати нові ідеї, будуть у моїй команді і матимуть можливість реалізовувати задумане задля процвітання та розвитку нашого міста», - наголосив Владислав Атрошенко.


Довідка:
Комунікативний майданчик «Чому я йду у мери?» - одна з перших спроб у новій формі ознайомити представників мас-медіа і громадських активістів з потенціальними кандидатами на посаду міського голови Чернігова.

Організатори сподіваються, що інші кандидати приєднаються до цієї ініціативи та нададуть свої відповіді на питання:
- що у Чернігові не так?
- чи можливі швидкі зміни на краще?
- що може зробити одна людина?
- які позитивні напрацювання потрібно зберегти?
- Чернігів у майбутньому – це…

А журналісти на комунікативному майданчику зможуть поставити свої запитання та оцінити потенційних кандидатів у мери нашого міста.

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини