Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:20:27

У Сосниці відбулися урочистості з нагоди 121-ї річниці від дня народження Олександра Довженка

11.09.2015   16:52Агенцiя

10 вересня в Сосницькому літературно-меморіальному музеї Олександра Довженка відбулися урочистості з нагоди 121-ї річниці від дня народження Олександра Довженка.

В урочистостях взяли участь депутат Верховної ради України Владислав Атрошенко, віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова, заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко, делегація з Національної спілки кінематографістів України на чолі з головою Національної спілки Сергієм Тримбачем, представники творчої інтелігенції, державних установ та громадськості.

Ведучим свята був актор обласного Молодіжного театру, Заслужений артист України Олексій Биш. В його виконанні за участю академічного народного хору філармонійного центру фестивалів та концертних програм та Сосницького аматорського фольклорного колективу «Криниці» прозвучала літературно-музична композиція «Україна в огні» (за творами та щоденниками О.П. Довженка на пісню М. Негоди та А. Пашкевича «Степом, степом….»), присвячена Року ветеранів Другої Світової війни в Україні та 70-ій річниці перемоги над нацизмом.

Перед присутніми виступили депутат Верховної ради України Владислав Атрошенко, віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова, Перший Заступник голови Державного агентства України з питань кіно Андрій Ящишин, Голова Національної спілки кінематографістів України, лауреат Державної премії України ім. Олександра Довженка 2008 року Сергій Тримбач, племінник Олександра Довженка Тарас Дудко, голова Сосницької райдержадміністрації Валентин Очередько.

Присутні вшанували пам'ять загиблих земляків хвилиною мовчання.
Державні нагороди ветеранам вручили Наталія Романова, Владислав Атрошенко та голова Сосницької райдержадміністрації Валентин Очередько.

На території музею діяли виставки старовинних речей «З бабусиної скрині» «Квіти – Довженку», фотовиставка «Зупинена мить», автограф-сесія з письменниками Чернігівщини.

Почесні гості оглянули музейні експозиції.
Після закінчення екскурсії відбулася церемонія посадження яблуні.
На садибі звучали виступи академічного народного хору Чернігівського філармонійного центру, Сосницького аматорського фольклорного колективу «Криниці», колективу «Сосничаночка» та ансамблю окарин Сосницької музичної школи.

Святкування продовжилося в Сосницькому кінотеатрі імені Олександра Довженка. Відбулася творча зустріч з акторами та режисерами Київської кіностудії ім. О.П. Довженка. Режисер Іван Кравчишин представив ігровий фільм «Політ золотої мушки».

Департамент культури і туризму, національностей та релігій
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.