Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 06:12:28

З сьогоднішнього дня змінився порядок тимчасового перебування іноземців в Україні

09.09.2015   18:50Агенцiя

У разі виявлення перевищення іноземцем дозволеного терміну перебування на території України посадова особа ДПСУ складає документи про притягнення до адміністративної відповідальності.

З 9 вересня 2015 набирає чинності наказ Міністерства внутрішніх справ України № 884 від 20 липня 2015 року, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 5 серпня цього року за № 944/27389, про порядок обчислення терміну тимчасового перебування в Україні іноземців, які є громадянами держав з безвізовим порядком в'їзду. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

"Тепер обчислення дозволеного терміну перебування іноземців на території України прикордонники здійснюють шляхом відрахування з дня фактичного в'їзду або виїзду 180 днів тому. Наприклад, якщо іноземець прибув в Україну 9 вересня цього року, то прикордонники будуть віднімати 180 днів і з'ясують, чи він не перевищив термін перебування за цей період - 90 діб, так само здійснюється обчислення з моменту виїзду", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, якщо при здійсненні прикордонного контролю прикордонники виявляють перевищення іноземцем дозволеного йому терміну перебування, приймається рішення про відмову у перетині державного кордону України на в'їзд в Україну.

Новини за темою: У харківському аеропорту СБУ розкрила схему вимагання грошей з громадян Близького Сходу за перетин кордону

Також у разі виявлення перевищення іноземцем дозволеного терміну перебування на території України при здійсненні прикордонного контролю на виїзд з України посадова особа Держприкордонслужби складає документи про притягнення громадянина іноземної держави до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Варто зазначити, що термін перебування в Україні залишається незмінним - громадяни держав з безвізовим порядком в'їзду можуть тимчасово перебувати на території України не більше 90 днів протягом 180 днів, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України.

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини