Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:51:03

Сергій Березенко: "Я ніколи не думав, що там під куполом все так просто: "ввімкнулась камера" і "вимкнулась камера". ВІДЕО

05.09.2015   17:27Агенцiя

У суботу 5 вересня у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» народний депутат Сергій Березенко зустрівся з молоддю.

В ході зустрічі студенти і народний депутат обговорили питання змін до Конституції, децентралізацію, роботу Ради регіонального розвитку, почули враження Сергія Березенка про його перші дні роботи у Верховній раді та дізналися плани на майбутнє.


Про зміни до Конституції та децентралізацію

- Я і під час виборів говорив, що єдине чому потрібно було піти до парламенту – це для того, щоб проголосувати за зміни до Конституції в частині децентралізації. По-перше, це важливо з точки міжнародної тематики. Питання децентралізації важливе для нас і дуже несприятливе для Росії. Цей процес передбачає створення потужних і сильних громад. І ті політичні сили які проти цього – вони напевно розраховують на реванш. Бо, коли у області є місцеве самоврядування, і воно самостійно займається процесом розподілу коштів, витрат, проектами, створенням інфраструктури, економічними процесами, то автоматично ця громада стає успішною і самостійною. А такі зміни ще більше знижують вплив Росії.


Про перші дні роботи у ВРУ

- Це для мене новий досвід. Я ніколи не думав, що там під куполом все так просто: «ввімкнулась камера» і «вимкнулась камера». Ні для кого не секрет, що кампанія у 205 окрузі була дуже гостра. Депутати Радикальної партії приїжджали у Чернігів, підтримуючи мого опонента, негативно висловлюючись про мене. Після присяги 90% фракції підійшло до мене потиснути руки зі словами «Друже, я на тебе тут чекав». Насправді, опоненти «для камери» спокійно спілкуються, працюють у комітетах, дуже тісно співпрацюють. Така цинічність здивувала, хоча це було очікувано.
А взагалі дуже цікаво. Фактично в одній залі ти бачиш зріз країни.


Про Раду регіонального розвитку

- Рада регіонального розвитку – це реальний інструмент який працює. У вівторок буде відбуватися засідання ради регіонального розвитку при Президенті за участі керівників областей та мерів міст, де обговорюватимуться питання децентралізації, покращення економічного стану, тощо. Керівником кожної Ради є губернатор. Особисто я хотів показати якість: що можна зробити, якщо за справу взятися гуртом. Це вдалося. Саме тому ми не закриваємо роботу громадської організації у Чернігові. На сьогодні, я звільнився з посади керівника Ради регіонального розвитку і у майбутньому буду допомагати цій організації добровільно. І буду продовжувати свою справу, оскільки ми великі зобов’язання на себе взяли: тролейбусна лінія на Масани, перебудова колектору та інші.


Про зустрічі з чернігівцями після виборів

- Сьогодні зустрічався з городянами на відкритті дитячого майданчику. І почув від людей: Це дуже дивна історія: пройшли вибори, а Ви приїхали. Ми просто не очікували». От я собі подумав, що у Європі ніколи б не вибрали депутата з повним переконанням, що після виборів він в округ не приїде. І тут він приїжджає і це сприймається як чудо. Це викривлена психологія. Там, якщо він не приїде його більше ніколи не переоберуть, а у нас всі переконані, що вибори пройшли і він зникне – і це нормально. Особисто я хотів би зламати цей стереотип, щоб депутат відповідально ставився до своєї роботи і до виборців, які його обрали.

Зустріч завершилася колективним фото учасників. Також народний депутат запропонував студентам організувати екскурсію до Верховної ради.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.