Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:06:36

Програма "Доступна медицина" від фонду "Поліський оберіг" – це те, що дійсно потрібно чернігівцям

03.09.2015   11:09Агенцiя

Пройти огляд у кількох лікарів-спеціалістів за один день – причому, в зручний час, без талончиків та хабарів – можливість, яку чернігівці мають завдяки програмі «Доступна медицина».

 

В нашому місті ця програма діє вже два роки за підтримки благодійного фонду «Поліський оберіг». Минулої суботи з самого ранку в приміщенні залізничного ліцею зібралися ті, кому державна так звана «безкоштовна медицина» не по кишені.

Перевага виїзного прийому лікарів – у доступності. Адже не всі можуть дійти до поліклініки й відсидіти там кілька черг. А тут люди можуть отримати допомогу за місцем проживання.

«Думаю, що це дуже добре, що Владислав Анатолійович проводить програму з доступних медичних послуг за місцем проживання людей, – говорить фельдшерка Ольга Фененко. – За день тут приймають більше пацієнтів, ніж у поліклініці».

Цього разу прийом чернігівців вели 40 медичних працівників, серед яких 21 – висококваліфіковані спеціалісти з різних захворювань. «Час тяжкий, люди не завжди можуть дозволити собі купити ліки, і якщо фонд дає хоча б одну упаковку препарату безоплатно – пацієнти дуже вдячні і задоволені, що їм допомагають», – констатує лікар-терапевт Людмила Магдебура.

Консультували і фахівці з дитячих хвороб. Світлана Трифонівна разом із онуком за півгодини побувала у лора, педіатра, дерматолога і вдячна за таку можливість: «Це дуже хороша і потрібна акція. Он скільки прийшло людей. Дуже допомагає людям Атрошенко».

Ті, хто не вперше проходить медогляд завдяки програмі «Доступна медицина», щиро дякують за таку можливість. «Хочу сказати від усіх оцих людей, які прийшли сьогодні, їхню думку і свою: велике вам спасибі і низький уклін за те, що ви турбуєтеся про здоров’я людей. Це велике діло ви зробили, і робите, і до цього робили», – сказала Віра Іванівна.

Суттєвою допомогою для соціально незахищених чернігівців є можливість безкоштовно отримати засоби реабілітації за підтримки благодійного фонду: окуляри, палички, візочки, ходунки. «Я рада, що отримала для мами ходунки, бо через лікарню раніше грудня нам не обіцяли, – розповідає Алла. – А тут я у березні записалася, а у серпні в же видали. Велике спасибі».

Наталя висловлює думку багатьох: «Держава мало займається людьми, а ось такі благодійні організації – займаються».

Завдяки благодійній  програмі «Доступна медицина» протягом минулого року отримали допомогу і пройшли вчасну діагностику в Чернігові більше 13 тисяч людей. А цього року таких уже майже 8 з половиною тисяч.

«Найголовніша специфіка благодійної програми «Доступна медицина» і полягає в тому, що лікарі-волонтери не мотивовані на отримання прибутку. І вони приділяють кожному, хто звертається до них, стільки уваги, скільки потрібно для того, щоб установити діагноз, підказати на побутовому, доступному для розуміння людини рівні шлях, як позбуватися хвороби, іноді – не тільки медикаментозним шляхом», – резюмував народний депутат України Владислав Атрошенко.

Під час зустрічей з лікарями та людьми, які прийшли на прийом, народний депутат отримав і чимало звернень, які стосувалися не тільки здоров’я, а й проблем життєдіяльності міста – організації транспортних перевезень, оформлення субсидій. А також почув очікування чернігівців.

«Ми хочемо, щоб ви були попереду. І не лише міста, а й навіть країни», – так щиро висловилася пенсіонерка Валентина Григорівна. Владислав Атрошенка подякував їй за добрі слова і довіру та нагадав, що одна людина мало що може зробити, лише – з командою.

PR

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.