Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:39:14

ЦВК оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад 74 об’єднаних територіальних громад

31.08.2015   08:05Агенцiя

28 серпня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Розглянувши відповідні подання Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, Комісія взяла до відома перелік районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад Донецької та Луганської областей, чергові вибори депутатів яких та відповідних сільських, селищних, міських голів згідно з Постановою Верховної Ради України від 17 липня 2015 року № 645-VIII "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році" на 25 жовтня 2015 року НЕ ПРИЗНАЧЕНО. Зазначені ради знаходяться на територіях, які Верховною Радою України визнано тимчасово окупованими. У Донецькій області нараховано 125 таких рад, у Луганській області – 146.

Питання щодо НЕМОЖЛИВОСТІ проведення чергових виборів депутатів окремих районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад Донецької та Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів буде розглядатись Центральною виборчою комісією окремо, до оголошення про початок виборчого процесу місцевих виборів 25 жовтня 2015 року. Рішення Комісії з цього приводу буде грунтуватися на поданнях Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, оскільки подання відповідної інформації законодавством віднесено до повноважень вказаних органів.

Також, розглянувши відповідні рішення Київської та Хмельницької обласних рад, Комісія встановила відсутність на момент їх прийняття правових підстав для оголошення початку виборчого процесу перших виборів депутатів Гостомельської селищної і Бучанської міської рад об’єднаних територіальних громад та Гостомельського селищного і Бучанського міського голів, а також депутатів Нетішинської та Славутської міських рад об’єднаних територіальних громад і Нетішинського, Славутського міських голів відповідно.

Окрім того, розглянувши рішення Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Одеської, Полтавської, Хмельницької, Чернівецької обласних рад про утворення у зазначених областях об’єднаних територіальних громад та призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад цих об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня 2015 року, Комісія оголосила з 5 вересня 2015 року початок виборчого процесу перших зазначених місцевих виборів. Вибори відбудуться у 74 об’єднаних територіальних громадах вказаних областей.

Затверджено також Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року.

Комісія визначила розмір грошової застави для кандидата на посаду міського голови, а також – для виборчого списку кандидатів у депутати міської ради, висунутих у багатомандатному виборчому окрузі на перших місцевих виборах у межах Волинської, Кіровоградської, Одеської, Полтавської, Хмельницької та Чернівецької областей. Розмір грошової застави визначений в межах від 288 грн. до 1 481 грн. в залежності від кількості виборців у певному населеному пункті станом на 1 серпня 2015 року.

Окрім того, Комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в ОВО № 205, Березенка С.І., 1984 року народження, проживає в місті Києві, члена ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ", суб’єкт висування – ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ".

Комісія затвердила Роз’яснення щодо порядку виготовлення виборчих бюлетенів з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ для голосування у відповідних виборчих округах, їх передачі відповідним територіальним і дільничним виборчим комісіям, а також встановила форми виборчих документів для передачі та приймання виборчих бюлетенів.

Затверджено також Порядок реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ.

Комісія подала на розгляд Кабінету Міністрів України Порядок фінансування виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення голосування на місцевих виборах.

Внесено зміни до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66.

Також внесено зміни до переліку закордонних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 67.

Комісія внесла зміни до Переліку одномандатних виборчих округів, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 28 квітня 2012 року № 82 "Про утворення одномандатних виборчих округів на постійній основі у межах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя".

Внесено деякі зміни до постанови ЦВК від 10 серпня 2015 року № 163.

Розглянувши відповідне подання виконавчого комітету Львівської міської ради, Комісія тимчасово закрила спеціальну виборчу дільницю № 462033, утворену на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66 "Про утворення звичайних та спеціальних виборчих дільниць на постійній основі", до 30 червня 2016 року.

Окрім того, Комісія прийняла рішення про передачу зі сфери управління Центральної виборчої комісії до сфери управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України декількох одиниць технічного обладнання системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення, делегувавши при цьому до складу комісії з питань передачі майна чотирьох працівників Секретаріату Комісії.

На завершення засідання розглянуто поточне питання функціонування Державного реєстру виборців.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини