Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:38:28

Відбулася нарада голови облдержадміністрації з головами районів

15.08.2015   09:42Агенцiя

13 серпня, у малій залі Чернігівської облдержадміністрації відбулася робоча нарада голови облдержадміністрації Валерія Куліча з головам райдержадміністрацій. Динамічно та по суті розглянули низку актуальних питань.


Державні свята

Вже наступними вихідними вся Україна відзначатиме День прапора та День Незалежності. Щоб і Чернігівщина гідно провела урочистості з цієї нагоди, голова ОДА Валерій Куліч та директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван роз’яснили керівникам районів деталі розісланих раніше розпоряджень, узгодили дії з проведення святкувань. Голови РДА запевнили, що урочисті заходи відбудуться у відповідності до загальнонаціональної концепції.

Про корупцію

Звертаючись до присутніх керівників, у вступному слові Валерій Куліч наголосив на нещодавньому інциденті – затриманні голови однієї з райдержадміністрацій за підозрою в отриманні хабара. «Чи це було корупційне діяння, чи, як дехто запевняє, голову затримали з грошима, які мали піти на потреби району – мають розібратися і сказати правоохоронці. Але є дещо, що маю сказати вам я: у корупційних діяннях вас ніхто покривати не буде. ОДА зі свого боку всіляко сприяє правоохоронцям у виявленні хабарників, а якщо навіть хтось із благородних міркувань захоче допомогти вашим громадам – не майте справи з готівкою. Тільки прозорі безготівкові перекази – публічно на офіційні рахунки», – сказав головам районів голова області Валерій Куліч.

Про мобілізацію

Як ми вже повідомляли раніше, Чернігівщина, хоч і не пасе задніх, проте має певні недопрацювання у виконанні мобілізаційного плану. Середньозважений показник по області – задовільний, проте деякі райони «тягнуть» область, фактично зриваючи шосту хвилю мобілізації у себе на місцях. «Такий низький показник виконання поставленого завдання – це не недопрцювання. Це значить, що ви взагалі не докладали ніяких зусиль до виконання наказу. Давайте виправляти ситуацію, інакше така «робота» потягне за собою наслідки», – звернувся до голови одного з районів Валерій Куліч.

Новий заступник

Принагідно, ведучи розмову про мобілізацію, голова облдержадміністрації представив очільникам РДА свого нового заступника – Сергія Юрійовича Биконю. «Відповідне розпорядження вже оприлюднене, широкому колу я представлю нового заступника в понеділок, а ви вже маєте змогу налагоджувати співпрацю. Знайомтеся і починайте роботу», – коротко представив новопризначеного заступника головам РДА Валерій Куліч.

Про енергоносії

Незадовго до цієї зустрічі проблеми Чернігівщини обговорювалися на засіданні Кабінету Міністрів України. Однією з тем були розрахунки за газ. Проаналізувавши показники розрахунків і заборгованостей кожного району, голова ОДА сказав: «У нас є борги попередніх років. Може, нам із ними якось допоможуть, але для цього треба показувати добрий результат у поточних розрахунках і не нарощувати борг. Мобілізуйте всі сили і нарешті позакривайте «дірки» у проплатах своїх районів. Я знаю, що майже всі з них можна ліквідувати. Часу у вас для того, щоб підтягнуться – до Дня Незалежності».

Про Автодор

Вже даний старт реорганізації Укравтодору. За планом, усі районні відділення – райавтодори – перейдуть у безпосереднє підпорядкування районів. «Кожному з вас треба включитися в цю роботу і проконтролювати повну інвентаризацію майна підприємств. Щоб знати, що є зараз і що ви з часом будете собі приймати», – закликав голів РДА Валерій Куліч.

Автобуси – школам

«Ми виконуємо плани оптимізації і в освіті, і в медицині. Але маємо певні проблеми. Зокрема, нам нічим возити до школи дітей. Автобусів мало, а ті, що є, вже допрацьовують ресурс. Район не має грошей розв’язати цю проблему. Що нам робити?» – звернувся до голови ОДА керівник одного з районів, порушуючи загальнообласну проблему.

«Грошей нема у районі, зате гроші є у сільських і селищних бюджетах. Про цей дисбаланс я вже наголошував прем’єр-міністру. Тому стимулюйте сільські та селищні ради фінансувати ці проекти. Якщо якісь голови місцевих рад не хочуть – тисніть на них публічно, через ЗМІ, щоб громада знала, що, до прикладу, у сільраді «висять» гроші, а їх не хочуть витратить на своїх же дітей. Це стимулюватиме спільний розвиток, прозорість, ще й допоможе спільно розв’язати деякі проблеми. А ефективне і прозоре використання коштів місцевих бюджетів – це вкрай необхідна навичка, яку в ході адміністративно-територіальної реформи доведеться опанувати всім», – порадив голова ОДА.

Про кадри

Також Валерій Куліч довів до відома колег-керівників задум Кабміну скоротити штатну структуру органів виконавчої влади на місцях. У зв’язку з цим він сказав: «Що б там не було і на скільки б кого не скорочували, я вас прошу – не роздувайте штати, скорочуйте вакансії та позбувайтеся «баласту». Тільки ефективні працівники, і тільки у ефективній структурі», – наголосив Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини