Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:27:00

«Гетьманська столиця» має стати популярним туристичним центром як важлива сторінка історії Української Держави

01.08.2015   15:15

31 липня у Батуринi, під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури В’ячеслава Кириленка, відбулась нарада з актуальних питань збереження об’єктів Національного історико-культурного заповідника „Гетьманська столиця”.

У нараді взяли участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, заступник Міністра соціальної політики Віктор Іванкевич, генеральний директор Національного історико-культурного  заповідника „Гетьманська столиця”  Наталя Реброва, виконавчий директор на громадських засадах благодійного фонду „Гетьманська столиця” Микола Бутко, віце-президент Національної академії наук України, академік  Сергій Пирожков, представники місцевої влади, науковці і фахівці  з питань збереження культурної спадщини.
 
Нарада присвячена стану об`єктів Національного історико-культурного  заповідника „Гетьманська столиця”, археологічним дослідженням Батурина, для яких  при Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка має бути створена постійно діюча археологічна експедиція.
 
Зокрема, йшлося про завершення ремонтно-реставраційних робіт і передачу у державну власність Цитаделі Батуринської фортеці з віднесенням до сфери управління Мінкультури та урегулювання питання власності частини палацово-паркового комплексу К.Г. Розумовського та вхідної групи до будинку В.Кочубея.
 
В’ячеслав Кириленко наголосив на тому, що необхідно консолідувати зусилля Уряду, центральних органів виконавчої влади та місцевих органів для вирішення питань роботи заповідника.
 
«Гетьманська столиця» представляє важливі сторінки історії Української Держави, і після відродження пам’ятки вона має стати популярною серед туристів», - сказав В’ячеслав Кириленко.

ФОТОрепортаж Віктор Кошмал

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини