Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:19:33

Прокуратура Чернігівської області добиватиметься розгляду судом "майданівських справ" по суті

28.07.2015   12:04Агенцiя

Прокуратура Чернігівської області у кримінальному провадженні щодо незаконної протидії Революції Гідності добивається призначення розгляду справи по суті.

На даний час готується апеляційна скарга на нове, від 24 липня, рішення Деснянського районного суду м. Чернігова про повернення обвинувального акта щодо посадовця державної виконавчої служби, який підозрюється у незаконних діях відносно учасників чернігівського «Євромайдану».
 
Прокуратура вважає дане рішення про повернення обвинувального акта необґрунтованим. А саме, що названі судом підстави не є такими, що унеможливлюють призначення кримінального провадження до судового розгляду.
 
Як вже повідомлялося раніше, перше рішення суду про повернення цього обвинувального акта вже було скасоване в апеляційному порядку.
 
 
Довідково:
 
Йдеться про одне з трьох направлених до суду кримінальних проваджень щодо незаконної протидії мирним зібранням у м. Чернігові в 2013-2014 роках. У ньому обвинуваченим є посадовець виконавчої служби — заступник начальника Центрального відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що він у якості керівника виконавчої групи організував, контролював та сприяв проведенню залученими до виконавчих дій працівниками комунального підприємства незаконного демонтажу та вивозу приватного майна мітингарів.
 
При цьому він достовірно знав, що судового рішення про знесення установлених у сквері ім. М. Попудренка малих архітектурних форм і звуковідтворюючої апаратури не приймалися та виконання постанови Чернігівського окружного адміністративного суду від 23.11.2013 повинно полягати лише в оголошенні учасникам мирного зібрання його резолютивної частини.
 
Відповідно до ч. 4 ст. 75 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець під час виконання рішення про заборону вчиняти певні дії або про утримання від вчинення певних дій доводить до відома боржника резолютивну частину такого рішення, про що складає відповідний акт. Після складення акта виноситься постанова про закінчення виконавчого провадження.


Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини