Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:19:30

У Чернігові обговорили проблеми енергозбереження та створення ОСББ

17.07.2015   17:23

У Раді регіонального розвитку, за ініціативи Сергія Березенка, відбувся круглий стіл, присвячений проблемам житлово-комунального господарства у Чернігові.

За доброю традицією експерти, голови ОСББ, представники Ради регіонального розвитку області та фонду Андрія Дереземлі оговорили найболючіші питання, які на сьогодні є у житлово-комунальному господарстві нашого міста.

Однією з головних тем круглого столу стало обговорення використання енергозберігаючих та енергоефективних технологій. За словами члена правління ОСББ «Сузір’я 70» Сергія Гаруса, шлях до енергозбереження розпочинається зі встановлення в будинку теплового лічильника. На його думку це дає змогу платити жителям будинку виключно за те тепло, яке вони використали для опалення свого помешкання.  – Лічильник – це крок номер один. Далі можемо говорити про утеплення стін, вікон, горищ, дахів. Сукупність оцих заходів приводить до енергоефективності та, як наслідок, суттєвої економії коштів за комунальні послуги, - переконаний Сергій Гарус.

Як пояснив Іван Лисенко, заступник голови правління ОСББ «Бостон», їхній будинок почав використовувати енергозберігаючі технології у 2011 році. Це дозволяє економити 155 тисяч гривен на рік, приблизно по 1000 гривень на квартиру. Зекономлені кошти можна використовувати на інші цілі. За його словами, сьогодні в будинку реалізовується програма по переходу на енергозберігаючі лампочки, що дозволить скоротити витрати на електроенергію на 50%.

За словами Максима Конашевича, голови ОСББ «Реконструкція», усі ОСББ в Чернігові зараз роблять енергопаспорти своїх будинків, згідно яких визначають власну програму енергозбереження. Це дозволить суттєво економити кошти людям. Саме комплексний підхід дає можливість вирішувати найскладніші проблеми будинків.  – Люди самі вирішують, як їм витрачати кошти на власний будинок, - пояснив Максим Конашевич.

Учасники залишилися задоволеними від ідеї проведення подібних круглих столів, адже тут обговорюються важливі теми, шукаються вирішення актуальних проблем. – Після серії круглих столів, ініційованих Сергієм Березенком, до мене все більше звертається людей щодо створення ОСББ, бо вони розуміють, що створивши таке об’єднання, будуть самі визначати, як їм розвивати власний будинок та вирішувати комунальні питання, - наголосив Сергій Гарус. 

Сергій Шпак

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини