Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:55:38

Геннадій Корбан: «Сьогодні всі читають мораль як жити і що робити чернігівцям, одначе ніхто не хоче порадити – як зараз прожити на 1200 грн на місяць»

16.07.2015   23:35

Геннадій Корбан вже за усталеною четверговою традицією поспілкувався з журналістами за чашкою кави.

Цього разу тема для розмови була вельми неоднозначна – підтримка найбільш соціально незахищених громадян міста.

 

Одначе почалося спілкування з іншого повідомлення – Геннадій Корбан перепросив за свою затримку. А затримався через те, що якісь невідомі напали на його намет з агітаторами. Сталося це в районі ринку «Нива». Подробиці з‘ясовуються.

За словами Геннадія Корбана, нині вже всій Україні відомо, що в Чернігові одна громадська організація роздає продуктові набори. Сам політик до неї не належить, однак цю ініціативу вітає. Оскільки чимало його друзів та бізнесменів сьогодні хочуть підтримати Чернігів і його жителів. Це відбувається відкрито, в місцях, де немає агітації, потай до дому цього ніхто не носить. Це – не політика, а надання допомоги. Одначе християнський жест викликав цілу бурю емоцій у соцмережах. Експерти, громадські діячі, політики і забезпечені громадяни в інтернеті, на сторінках газет, на телеефірах закликали чернігівців не брати продукти. Хай би як важко їм жилося. Геннадій Корбан засуджує такі прояви лицемірства – адже невідомо коли прийде «жити по-новому», а прогодувати близьких треба сьогодні і зараз.

-  Я сам виріс у бідній родині, завжди доношував одяг за старшими братами. Якщо за радянських часів ми жили бідно, то нині – просто жебраємо. Сьогодні люди доведені до відчаю, їм не вистачає грошей на ліки, їжу, оплату комунальних послуг, на освіту дітей і інші життєво важливі речі, які за логікою влади повинні вкладатися в нещасні 1200 грн. Тому, нехай усі ці моралізатори підуть разом зі мною у двори і послухають людей та дізнаються, до чого нинішня влада довела своїх громадян. Вони просто голодують! Вони дивляться такими очима, від цього погляду у жодної нормальної людини не може не боліти серце.

За словами підприємця, тяжке економічне становище – явище загальноукраїнське. Люди скрізь бідують. Тому він звернувся за допомогою до благодійних організацій для того, щоб подібні акції підтримки відбувалися у найбідніших куточках України. Незалежно від того є там якась кампанія чи ні. Також політик вказав на подвійну  мораль містечкових експертів: всіх хвилює соціальна допомога, одначе, передвиборчі каруселі, які вже влаштувала влада, схоже, нікого не цікавлять.

Сам меценат та підприємець готовий підписати навіть публічну присягу для жителів Чернігова – про чесне і прозоре ведення кампанії, про підтримку міста. Геннадій Корбан переконаний – мораль сьогодні читають ті, хто аніскільки не розуміє, що коїться в країні та з її громадянами.

-   Якщо Порошенко на це все дивиться спокійно – це його проблеми. А я не можу. Відомо ж, що в політиці всі або покидьки, або безумці. Що ж, нехай буду безумцем.

Під кінець розмови підприємець порадив чернігівцям зберігати спокій. Деякі політичні оглядачі зараз говорять про можливість розвитку в Чернігові мукачівського сценарію. Геннадій Корбан не вірить у подібний перебіг подій. Одначе радить містянам звертати увагу не лише на людей в камуфляжі, а й на підкачаних «спортивних журналістів» у бейсболках.

- Їх зараз активно звозять сюди мої конкуренти. Везуть з Києва та області, наприклад, з Білої церкви – такого собі пана Тітушко.

PR

 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини