Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:16:13

Березенко добився, аби родичам загиблих бійців АТО не відмовляли у безкоштовному проїзді громадським транспортом

03.07.2015   16:19Агенцiя

Cергій Березенко добився, аби законне право матерів, дружин та дітей полеглих бійців АТО на безкоштовний проїзд у громадському транспорті міського і міжміського сполучення у межах області суворо дотримувалося та реалізовувалося.

Нагадаємо, тиждень тому Сергій Березенко ініціював зустріч з родичами загиблих героїв, аби з’ясувати проблеми, які сьогодні турбують людей та допомогти з їх вирішенням.
Чернігівці скаржились, що, навіть, маючи на руках відповідні документи, їм часто відмовляють у безкоштовному проїзді. Більше того, подекуди принижують.

- У мене син загинув під Луганськом. Оформила відповідне посвідчення, яке надає мені різні пільги, у тому числі на безкоштовний проїзд  - розповіла на зустрічі з Сергієм Березенком Олена Белеванцева. – Заходжу в автобус, мені кондуктор каже, що вони родичів загиблих не перевозять, змушує виходити. Я не сперечаюсь, але такого ставлення не розумію. Невже у таких людей немає своїх дітей? – обурилася з розпачем жінка.

Хамське та образливе ставлення до родин загиблих героїв, за словами родичів, стало у Чернігові правилом. Тоді Сергій Березенко пообіцяв звернутися до місцевої влади щодо роботи перевізників, аби припинити хамство та гарантувати людям законне право на пільговий проїзд. Що він згодом і зробив.

Як стало відомо, у четвер, 2 липня, голова облдержадміністрації Валерій Куліч провів «круглий стіл» разом із перевізниками, відповідальними структурними підрозділами та родинами бійців. За словами директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олега Русіна, на сьогодні пільги різним категоріям громадян регулюють 45 законодавчих актів. До того ж існує різне тлумачення законів, що не дозволяє громадянам скористатися цією допомогою, хоча кошти на неї справно виділяються. Саме це і є причиною того, що людям відмовляють у безкоштовному проїзді. Утім, на круглому столі знайшли вихід із ситуації. У результаті було домовлено, що послуги безкоштовного перевезення надаватимуться за наявності спеціального іменного посвідчення або безкоштовного квитка, форму яких мають розробити до 1 серпня.

Сергій Березенко вкотре доводить, що не порушує своїх обіцянок. Активна позиція політика дозволила встановити справедливість. До слова, підтримка бійців АТО, їх сімей, родин загиблих героїв на думку політика є обов’язком влади. Наприклад, завдяки йому сьогодні сотні чернігівських дітей, чиї родичі воювали на Сході, поїхали на літній відпочинок до кращих таборів країни: «Артеку» на Київщини та «Синьогори» в Івано-Франківських Карпатах.

Сана Бойко
 
PR

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.