Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:17:04

За ініціативи голови облдержадміністрації члени сімей загиблих в зоні АТО безкоштовно їздитимуть на внутрішньообласних автобусних маршрутах

03.07.2015   07:27Агенцiя

Такої домовленості досягнуто під час засідання «круглого столу» за участю керівництва області та міста, перевізників, членів родин загиблих військовослужбовців та представників Єдиного волонтерського центру.

На початку зустрічі голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч повідомив, що необхідність проведення такої зустрічі зумовлена збільшенням скарг від членів сімей загиблих в зоні АТО щодо відмов зі сторони водіїв автобусів у безкоштовному перевезенні.
Це викликано через певні зміни у законодавстві та реформування системи пільг. І поки триває ця юридична колізія, найуразливіші категорії громадян змушені їздити за загальними правилами.

— Ці люди втратили найдорожче – своїх близьких, і ми повинні зробити все для того, щоб вони не відчували якусь образу чи незахищеність з боку влади. Незалежно від трактування законодавства наш людський обов’язок – піти їм назустріч, - звернувся очільник області до перевізників.

Його заклик знайшов підтримку присутніх. Представник Чернігівського обласного відділення ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників», заступник директора ПАТ «Чернігівавтосервіс» Сергій Вакуленко зазначив, що у цій ситуації перевізники не мають морального права вчинити інакше.

Звісно, поки не слід відкидати й людський фактор, адже пасажири вже неодноразово скаржилися на зневажливе ставлення з боку водіїв до пільгових категорій громадян. Проте керівники автопідприємств пообіцяли виправити ситуацію та вживати жорсткі заходи по відношенню до нечемних працівників транспорту.

Щоб слова не розходилися з ділом, Валерій Куліч зініціював створення робочої групи, до якої увійдуть керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, перевізники, представники автостанцій, волонтери та громадськість. У найкоротші терміни вони мають розробити так званий єдиний проїзний квиток для 243-ох членів родин загиблих, які отримали відповідні посвідчення.

Очільник області запевнив, що облдержадміністрація разом з перевізниками прикладуть усі зусилля, щоб до отримання цього документу люди не чули відмов від водіїв, пред’являючи посвідчення.

— Це наш обов’язок і суспільна відповідальність перед тими, чиї рідні вже не повернуться з неоголошеної війни, - резюмував Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.