Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:05:18

ВИБОРИ НАРОДНОГО ОБРАНЦЯ У ЧЕРНІГОВІ – ЩО ДАЛІ?

02.07.2015   11:00Агенцiя

127 кандидатів вже є. Як зрозуміти, що вони дійсно працюють, а не "технічні". Виборчий процес в 205 окрузі – що буде далі?


Календарний план – основний орієнтир

Такий документ, як «Календарний план основних організаційних заходів з підготовки і проведення проміжних виборів народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205 (Чернігівська область)» враховує основні етапи виборчого процесу і закріплює юридично алгоритм дій.

До 1 липня включно Центральна виборча комісія затверджує форми, кольору і тексту виборчого бюлетеня для голосування.
У Центральній виборчій комісії першого липня повідомили, що виборчий бюлетень в окрузі № 205 матиме метр у довжину.
Текст виборчого бюлетеня друкується державною мовою на одному аркуші розміром 200 х 1 000 мм світло-блакитного кольору, лише з одного боку, з використанням графічних захисних елементів, спеціальних видимих захисних фарб, які змінюють свої оптичні характеристики під дією температури та ультрафіолетового опромінювання, а також з проставленням номера виборчої дільниці захисною фарбою, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня.

Ну і головне, чому у нас так багато кандидатів.
До 8 липня включно, тобто не пізніш як за сімнадцять днів до дня голосування Уповноважена на підставі довіреності особа від партії, депутатська фракція якої зареєстрована в Апараті Верховної Ради України поточного скликання, кандидати у депутати в одномандатному окрузі або їх довірені особи вносять до окружної виборчої комісії подання щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій звичайних та спеціальних виборчих.

Для чого? Щоб взяти участь у жеребкуванні! Головне – заповнити посади голів, заступників та секретарів ДВК. А потім замінити випадкових на «надійних».
Окружна виборча комісія організує проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничної виборчої комісії звичайної чи спеціальної виборчої дільниці не пізніш як на другий день після закінчення строку внесення подань щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій, тобто до 10 липня включно.

Після цього більшість з 127 кандидатів вже не потрібна.

Найбільш «надійні» кандидати залишаються для використання безкоштовного ефірного часу на радіо та телебаченні.
До 10 липня включно окружна виборча комісія визначає черговість надання кандидатам у депутати, зареєстрованим в одномандатному окрузі, ефірного часу на радіо та телебаченні за результатами жеребкувань.

А вже після цього можна і всім іншим запропонувати знятися, щоб і бюлетень був більш зручним, та і чернігівцям вибір робити простіше.
Звернення партії про скасування рішення щодо реєстрації кандидата в депутати відповідно до рішення, прийнятого у порядку, передбаченому статутом партії е пізніш як за дванадцять днів до дня голосування – до 13 липня включно.
Звернення кандидата в депутати із письмовою заявою про відмову балотуватися також не пізніш як за дванадцять днів до дня голосування – до 13 липня включно.


Як перевірити «технічність» кандидатів?

Знову орієнтуємося на «Календарний план основних організаційних заходів з підготовки і проведення проміжних виборів народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205 (Чернігівська область)».

По-перше – відкриття рахунку виборчого фонду кандидата в депутати. Відбувається не пізніш як на десятий день з дня реєстрації кандидата в депутати.

По-друге – реєстрація довірених осіб кандидата в депутати та видача їм посвідчення. Протягом трьох днів після дня надходження подання кандидата в депутати.

І головне - подання до окружної виборчої комісії проміжного фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата в депутати (на паперових носіях та в електронному вигляді). Не пізніш як за двадцять днів до дня голосування – до 5 липня включно.

Якщо цього кандидати робити не будуть – вони «технічні»!
І не завжди їх наймають головні гравці виборів. Можливо вони проводять репетицію напередодні місцевих виборів, або так самовиражаються.

Неформально це ще можна прослідкувати за активністю кандидатів у соціальних мережах та інформаційній діяльності.

 

Нагадуємо, що кандидати, відповідальні за зв’язки зі ЗМІ та уповноважені особи щоденно до 22.00 можуть надіслати короткий текстовий звіт обсягом до 500 знаків про роботу кандидата в окрузі. Повідомлення надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

Проект "Щоденник кандидата" є позапартійним і не фінансується жодним кандидатом в народні депутати, політичною партією або благодійним фондом. І є власним проектом "Чернігівського монітору".
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини