Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:56:36

Працівники Вузлової лікарні отримали заробітну плату, яку їм не платили п’ять місяців

20.06.2015   14:44Агенцiя

Лікарям Чернігівської вузлової лікарні повністю виплатили заборгованість по заробітній платі починаючи з січня місяця.

Про це повідомив координатор Ради регіонального розвитку Чернігівщини Сергій Березенко.

– Міська рада виділила на погашення заборгованості 1,5 млн.грн: з цих коштів виплачена заборгованість по заробітній платі лікарям, компенсації, та оплачені рахунки за комунальні послуги. Цих коштів вистачить на сім місяців роботи лікарні, - наголосив Сергій Березенко.

 Нагадаємо, що з січня 2015 року «Укрзалізниця», на чийому балансі якої довгі роки перебував медичний заклад, відмовилася від лікарні. Лише в травні, завдяки Раді регіонального розвитку лікарня була передана у комунальну власність Чернігова. Трудовий колектив понад 5 місяців працював очікуючи зарплатню.

Наступний крок – передати лікарню на баланс міністерства оборони, з подальшою передачею Державному науково-випробувальному центру, який переїхав з Феодосії. У Чернігові буде санітарна частина цього центру. Фінансування центру бере на себе міністерство оборони. 

– На жаль існує юридична казуїстика, коли для того аби перевести лікарню з одного відомства до іншого, потрібно спочатку перейти в комунальну власність. А потім вже рішенням Міськради передати заклад на баланс міністерства оборони. Це не логічно, і не правильно, але так вимагає діяти закон, якого ми дотримуємось, - додав Сергій Березенко.

Не зважаючи на те, що Вузлова лікарня підпорядковуватиметься Міністерству оборони, чернігівські залізничники, як і інші громадяни міста зможуть спокійно тут обслуговуватись у майбутньому. Про це нас запевнила виконуючий обов’язки головного лікаря Вузлової лікарні Людмила Тарасенко:

 – Усі бажаючі зможуть отримувати медичну допомогу в нашій лікарні на договірній основі.  

Сана Бойко
  
PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини