Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:31:44

Відбулось обговорення проблеми формування спроможних територіальних громад Ніжинського району

09.06.2015   16:18

В великій залі міськвиконкому, відбулось розширене засідання робочої групи з питань формування спроможних територіальних громад Ніжинського району.

На зустрічі були присутні ніжинський міський голова Анатолій Лінник, заступники міського голови Ігор Алєєксєнко, Сергій Осадчий, Олег Баранков, Григорій Олійник, в. о. голови районної державної адміністрації Сергій Батрак, голова районної ради Олег Бузун, директор офісу реформ Ярослав Жиденко, депутати обласної, міської та районної ради, голови сільських і селищних рад і інші.

Під час зустрічі говорили про перспективний план створення спроможних громад на території району.

Зараз на Ніжинщині тридцять селищних і сільських рад та сімдесят два населених пункти. Проте, найближчим часом планується громади між собою об’єднати й створити лише п’ять.

Щоб вирішити, який населений пункт із яким хоче добровільно об’єднатись керівники району неодноразово зустрічались із активами сіл.

Міський голова Анатолій Лінник говорив, що до міської ради чи виконавчого комітету щодо добровільного об’єднання жодних звернень не надходило. «Ми готові вести діалог, вислухати всі пропозиції і робити перші кроки. Ніжин має всю необхідну інфраструктуру й може бути центром об’єднання. Але ж приєднання до Ніжина має бути добровільним, а не примусовим. Так у Законі написано. Та перед прийняттям такого рішення треба досконало вивчити всі цифри та економічну складову», - говорив Анатолій Валерійович.

Майже всі голови сільрад Ніжинщини готові до такого об’єднання. Проте, багато хто з них не погоджується, щоб центр об’єднання був не в їхньому населенному пункті.

Голів сільських рад в кожному населенному пункті не буде. Будуть старости. Ця посада виборна та оплачуватиметься. Кожен староста автоматично ставатиме членом виконавчого комітету своєї громади.

Депутат обласної ради Валерій Якуба зауважив, що час на вивчення та опрацювання цього питання обмежений. «До шістнадцятого червня ми маємо прийняти це рішення, щоб отримати гроші на реформи», - говорив Валерій Якуба.

Сума, яка має піти на реформування складе понад сто мільйонів гривень.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.