Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:41:58

Рада регіонального розвитку допоможе підприємцям Чернігівщини вирішити питання про обов’язкове використання касових апаратів

09.06.2015   09:27Агенцiя

У січні цього року Верховна Рада України зареєструвала законопроект №1718 «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій)», який передбачає звільнення від обов’язкового застосування касових апаратів платників єдиного податку І–ІІІ груп.

Підприємці обома руками за. Проти, поки, Парламент та Уряд. Кабмін «блокує» прийняття закону, посилаючись на те, що наявність касових апаратів у фізичних осіб – вимога МВФ. Підприємці в розпачі: залишилося менше місяця, закон не прийнятий, грошей на апарати немає, а якщо ти працюєш без РРО, до тебе можуть прийти з перевіркою. А далі штрафи, санкції, словом, проблеми.

Сергій Березенко, голова Ради регіонального розвитку області ініціював зустріч обласного прокурора Віктора Носенка з підприємцями Чернігова, на якій обговорювалися найактуальніші проблеми, які сьогодні турбують наших представників малого та середнього бізнесу. Серед них – питання щодо використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО), або по простому - касових апаратів. Нагадаємо, що сьогодні в законі діє норма, яка зобов’язує з 1 липня 2015 року застосовувати касові апарати платників єдиного податку 2 та 3 груп. А це, в першу чергу, фізичні особи-підприємці – представники малого бізнесу. Середня вартість потрібного апарату близько 5000 грн, ще 200 грн піде на його щомісячне обслуговування. Для багатьох підприємців, в умовах кризи та зниження попиту на товари і послуги, придбання касового апарату рівнозначне мотузці на шиї – бізнес можна буде закривати.

Увійшовши в становище підприємців, Сергій Березенко пообіцяв організувати їм зустріч з парламентарями. – Наступного тижня ми з вами зустрінемось з головою комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною, народними депутатами, які опікуються проблемами підприємців та проведемо робоче засідання. Я вважаю, що ваші інтереси та пропозиції повинні почути та врахувати в Парламенті. Давайте ви сформулюєте питання, які вас хвилюють і ми разом будемо вирішувати цю проблему, - звернувся до підприємців Сергій Березенко.

Така ініціатива залишила підприємців нашого міста задоволеними. Їх не просто почули, а прагнуть реально допомогти. Тому підприємці попросили Сергія Березенка проводити зустрічі з керівництвом Ради регіонального розвитку Чернігівщини частіше – принаймні раз на два тижні. Але у більш вузькому форматі, аби створити робочі групи за окремими напрямами, які би виходили на рішення конкретних проблем. Сергій Березенко таку ініціативу підтримав.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини