Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:31:26

Чернігівські профспілки взяли участь у пікетуванні Кабміну з вимогами переглянути державну соціальну політику

04.06.2015   08:06Агенцiя

3 червня члени профспілок вдруге за останній час зібралися під стінами Кабінету міністрів України. Понад 1000 профспілкових активістів прийшли, щоб висловити своє негативне ставлення до урядової політики «затягування пасків».

Цього разу на акції були присутні представники профспілок працівників АПК, охорони здоров’я, освітяни, працівники соціальної сфери, Пенсійного фонду, Академії наук України, шахтарі, залізничники, представники регіональних профспілкових організацій з Черкаської і Вінницької областей.

У сьогоднішній складній соціально-економічній ситуації профспілковий рух України консолідується. У пікетуванні взяли участь представники Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок України, Федерації профспілок транспортників України, об’єднання профспілок «Єдність» і Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок на чолі з профспілкою Національної академії наук України.

Ось, з чим зверталися профспілкові лідери та рядові члени профспілок різних галузей до урядовців:

Ми прийшли, щоб в чергове сказати «ні» безробіттю в Україні.

Ми прийшли, щоб сказати «ні» заморожуванню зарплат і пенсій.

З 2013 року рівень мінімальних соціальних гарантій залишається без змін. Рівень мін. з/п – 1218 грн. Людям не говорять правду і не платять по справедливості — у відповідності до вартості життя в країні.

Ми прийшли, щоб сказати «ні» наступу на трудові права.

Ці права порушуються кожен день на робочих місцях. 95% підприємств, які перевірялися профспілковими активістами та інспекторами праці, мають грубі порушення прав працівників.

Ми прийшли, щоб сказати «ні» заморожуванню соціальних гарантій через систему загальнообов’язкового соціального страхування.

Уряд чомусь вирішив скасувати санаторно-курортне лікування працівників, дитяче оздоровлення, заборонити фінансування робітничих і студентських санаторіїв-профілакторіїв. Уряд хоче розпоряджатися коштами, які йому не належить, бо соціальний внесок є власністю працівників.

Ми втрачаємо трудовий потенціал.
 
На виробництві гинуть сотні спілчан, десятки тисяч стають інвалідами через професійні захворювання.

У нас є підтримка спілчан і міжнародних партнерів.

Нещодавно було проведено опитування біля 100 тис. членів профспілок: «Чи готові ви захищати свої права?». Люди підтвердили свою активну позицію. Причому, 25% з них готові вдаватися до страйків, а 50% спілчан сказали, що потрібно використати шанс переговорного процесу. Саме тому профспілки вступили в Трудовий колективний спір к Урядом і наразі працює примирна комісія. Також триває Колективний трудовий спір з роботодавцями, де працює трудовий арбітраж.

Міжнародна конфедерація профспілок, яка об’єднує 175 млн. трудящих в 160 країнах світу, направила на адресу президента України П.Порошенка петицію з вимогою, щоб українська влада дослухалась до профспілок і виконала їх вимоги:
• погасити заборгованість із зарплати,
• підняти мінімальну зарплату до рівня фактичного прожиткового мінімуму,
• індексувати зарплати, пенсії на рівень інфляції і нарешті
• впровадити європейські принципи відкритості влади і реального соціального діалогу.

Члени профспілок переконані в тому, що їх боротьба є законною, справедливою, тому що це боротьба за забезпечення гарантованих Конституцією прав працюючої людини.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини