Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:42:41

Робочий візит радника Міністра юстиції Андрія Помазанова

30.05.2015   10:29Агенцiя

28 травня в місті Чернігові з робочим візитом перебував радник Міністра юстиції, народний депутат України Андрій Помазанов.

В рамках робочої програми візиту в дискусійному клубі «Експертна думка» народний депутат України  Андрій Помазанов  та начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області  Юрій Власенко провели прес-конференцію з представниками місцевих засобів масової інформації та громадськості.

Виступаючі розглянули актуальні питання спрощення процедур надання адміністративних послуг у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

«Мін’юст підготував 2 проекти законів для спрощення процедур реєстрації бізнесу та майна: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних  осіб - підприємців», - повідомив народний депутат України Помазанов А.

За його словами, запропоновані в цих документах новели забезпечать децентралізацію повноважень та запровадять вільний вибір суб'єкта реєстрації. Право проводити такі дії буде надано органам місцевого самоврядування та держадміністраціям; нотаріусам (незалежно від посвідчення нотаріальної дії); акредитованим Мін’юстом банківським установам; державним виконавцям (накладення та припинення обтяжень речових прав на нерухоме майно).

Законопроекти покращать якість надання адміністративних послуг шляхом:
- створення конкурентного середовища між суб'єктами, які наділені повноваженнями з проведення державної реєстрації;
- запровадження принципу екстериторіальності в межах області для державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та в межах України для державної реєстрації бізнесу та громадських формувань;
- запровадження можливості подання електронних документів для державної реєстрації;
- заповнення заяви безпосередньо державним реєстратором.
 
«Буде забезпечено удосконалення сервісів, які надаються громадянам: уводяться механізми, які скоротять кількість відмов у державної реєстрації майна та обтяжень; уніфікуються процедури реєстрації юридичних осіб, громадських формувань та фізичних осіб - підприємців; скорочено перелік документів для реєстрації бізнесу; буде розкрито інформацію про права на нерухоме майно як за об'єктом, так за суб'єктом; створюються нові можливості надання інформації про нерухоме майно для органів державної влади та інших юридичних осіб залежно від потреб (офіційна статистична інформація, вибірка за певними об'єктами нерухомого майна тощо); скасовується щорічне підтвердження та щорічна подача фінансової звітності; забезпечено перехід на електронну форму документів; створення єдиного реєстру на базі Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, Єдиного ліцензійного реєстру, Реєстру документів дозвільного характеру, Єдиного реєстру громадських формувань, Реєстру громадських об’єднань та Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Буде створено надійну систему державного контролю у сфері державної реєстрації: нормативно-методичне регулювання порядку державної реєстрації Мін'юстом; дворівневе адміністративне оскарження рішень державних реєстраторів; дієві механізми реагування у разі виявлення порушень», - анонсував начальник Головного територіального управління юстиції Юрій Власенко.

Після завершення інформаційної частини Андрій Помазанов та Юрій Власенко відповіли на запитання журналістів щодо вартості послуг з отримання інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, режиму роботи он-лайн сервісу, ймовірності підробки витягів та довідок тощо.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини