Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:19:30

Криміногенна ситуація у Чернігові погіршується

20.05.2015   16:13

Це визнають і працівники правоохоронних органів, а на собі відчувають жителі Чернігова.

Так зване реформаторство в МВС, перебування близько третини правоохоронців у зоні бойових дій на Сході, люди у балаклавах, які відчувають власну безкарність, і велика чисельність зброї – все це не сприяє безпеці звичайних городян.

І це ще не згадуючи про такі ганебні явища, як корупція та «кришування».

Навіть, якщо використовувати лише інформацію із засобів масової інформації картина виглядає непривабливо.
За матеріалами міського відділу УМВС України в Чернігівській області за 11 місяців 2014 року до чергової частини Чернігівського міського відділу надійшло 40 тисяч повідомлень про вчинені правопорушення.
По кримінальним правопорушенням 1771 особі було повідомлено про підозру та 1487 кримінальних проваджень було направлено з обвинувальним актом до суду.
Зареєстровано 831 кримінальне правопорушення, віднесене до категорії тяжких.
Із зазначених кримінальних правопорушень 471 особі повідомлено про підозру, 456 проваджень направлено з обвинувальним актом до суду.
Зареєстровано 30 кримінальних правопорушень, віднесених до категорії особливо тяжких.
Співробітниками Чернігівського міського відділу за минулий період року розкрито:
- 6 убивств;
- 9 тяжких тілесних ушкоджень;
- 2 факти зґвалтування;
- 9 розбоїв;
- 79 грабежів;
- 103 квартирні крадіжки;
- 261 факт незаконного поводження з наркотичними засобами;
- 61 факт збуту наркотичних засобів;
- виявлено 6 притонів;
- вилучено з обігу 48,2 кг наркотичних засобів;
- 6 незаконних заволодінь автотранспортом;
- 50 фактів ДТП, з яких 3 зі смертельними наслідками;
- 124 факти шахрайств, з яких більше 30 - телефонних;
- вилучено 14 одиниць зброї; 453 патрони; 19 одиниць холодної зброї;
- більше 4 мільйонів гривень відшкодовано збитків по кримінальних провадженнях.

Начальник міського відділу УМВС України Володимир Рапута неодноразово підкреслював, що «на сьогоднішній день, на жаль, не в повному обсязі перекриті всі райони міста. На це є свої суб'єктивні і об'єктивні причини, оскільки багато співробітників Чернігівського міського відділу в складі зведених загонів несуть службу в бойових умовах у зоні проведення антитерористичної операції. Крім цього більш досвідчені співробітники карного розшуку та слідчого відділу перебувають у складі спеціальних груп, які займаються розкриттям тяжких злочинів на звільнених від терористів територіях».

Ситуація на сьогодні не стала кращою, а скоріше навпаки. Приклади лише останніх тижнів:
• наряд патрульної служби міліції Чернігова, співробітники відділу внутрішньої безпеки та інспекції з особового складу УМВС області в чернігівському нічному клубі виявили у дільничного інспектора міліції «предмети, схожі на гранати». За попередніми результатами медичного огляду, в момент вчинення протиправних діянь міліціонер перебував у стані алкогольного сп’яніння;
• дільничні інспектори Чернігівського міськвідділу міліції затримали серійного крадія металобрухту, на рахунку якого півтори сотні різноманітних крадіжок. 22-річний юнак вже кілька років не має постійного місця проживання;
• прокуратурою Чернігівської області направлений до суду обвинувальний акт щодо інспектора ДАІ з обслуговування міста Чернігова, який в інтересах винуватця ДТП склав протокол про адміністративне правопорушення на сторонню особу;
• співробітниками служби безпеки України в Чернігівській області, при спробі отримання неправомірної вигоди в сумі 30 тис. грн., були затримані два співробітники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області.

Можна продовжувати… Але це лише інформація про більшість злочинів, які робили саме працівники міліції. А формулювання «серійний крадій» говорить про довгий час тривалості злочину.

А скільки вже було інцидентів, коли міліція спокійно спостерігала за діями людей в балаклавах? Згадаємо прийнамні події, коли зносилися пам’ятники на Алеї Героїв.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.