Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:19:03

Чернігівщина отримала від Президента ефективного менеджера в особі Березенка, - політолог

06.05.2015   13:46Агенцiя

Порошенко призначив керівника ДУСі Сергія Березенка на посаду в Раді регіонального розвитку, щоб покращувати економіку Чернігівської області та підвищувати її інвестпривабливість.

Про це заявив в інтерв'ю виданню «Апостроф» політолог Сергій Таран, коментуючи призначення Березенка.

Таран зазначив, що інформація про участь Березенка у парламентських виборах по чернігівському округу не відповідає дійсності.

- Думаю, інформація про балотування Березенка в Чернігові була невірно витлумачена. Кілька днів тому вже стало відомо, що він буде працювати в Чернігівській області як координатор Ради регіонального розвитку. Можливо, саме попередню інформацію про це призначення хтось спотворив та видав за участь у виборах, - сказав Таран.

Експерт заявив, що Чернігівська область є дуже важливим для Києва регіоном, оскільки це прикордонна з Росією область, територією якої за кілька годин можна потрапити до столиці.

- Чернігівщина - це прикордонна з Росією область, через яку за кілька годин можна потрапити до столиці. Значна частина жителів Чернігівської області працює в Києві. І тому Президент призначає ефективних менеджерів зі свого оточення, які здатні піднімати цей регіон, заводити туди інвестиції і займатися облаштуванням кордону. Думаю, саме цим викликане дане призначення, і саме на цьому буде зосереджена його діяльність, - прокоментував нові завдання глави ДУС політолог Сергій Таран.

Нагадаємо, що 21 квітня Петро Порошенко підписав Указ №224/2015 про створення  консультаційно-дорадчого органу при Президентові України - Ради регіонального розвитку.
Як повідомляли ЗМІ, одним з головних завдань даного органу має стати вироблення узгодженої позиції щодо соціально-економічного і гуманітарного розвитку регіонів. Для цього будуть вироблені механізми подолання нерівномірного розвитку, підвищення ефективності регіональних економік та покращення інвестиційного іміджу.

30 квітня перший заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук повідомив перші імена посадових осіб, які будуть відповідальні за реалізацію проектів розвитку в прикордонних регіонах.

- Поки визначено декілька таких осіб. Наприклад, Ростислав Павленко (заступник глави АП - ред.) Відповідальний за Херсонську область, а керівник Державного управління справами Сергій Березенко - за Чернігівську, - повідомив Віталій Ковальчук.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини