Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:33:08

Феєрверків не буде, а історики розкажуть про події Другої світової - заходи до Дня Перемоги і Дня пам'яті та примирення

06.05.2015   09:52Агенцiя

5 травня в дискусійному клубі «Експертна думка» відбулася прес-конференція щодо заходів до Дня Перемоги і Дня пам'яті та примирення.

У прес-конференції взяли участь начальник управління культури міської ради Юрій Ткач та заступник голови правління молодіжної громадської організації «Центр прогресивної молоді «Апельсин» Станіслав Тавлуй.
Юрій Ткач зауважив, що окрім традиційних заходів у Чернігові проводяться й нові. Наприклад, цього року відродили традиційне святкування Дня вулиці. Подібне свято відбулося на вул. Попудренка, а днями таке пройде на вул. Рокосовського. Таким чином, за словами пана Юрія, вшановуються імена героїв, що боролися проти нацистських загарбників в Другу світову війну.

Заходи щодо до Дня перемоги проводяться в освітніх закладах, музичній школі, бібліотеках. Зазвичай концерт присвячений цій даті організовує облдержадміністрація, але в цьому році заходи було відмінено, тому естафету взяла на себе міська рада і тому 7 травня в Міському палаці культури пройде концерт приурочений Дню Перемоги. Посадовець запросив всіх бажаючих відвідати захід, на котрому також очікують і очільників міста та області.

Юрій Ткач зауважив, що лейтмотив усіх заходів «Пам’ятаємо, переможемо», а це означає, що тематика всіх заходів не буде обмежуватися подіями та героями Другої світової війни, хоча тут увага буде приділена ролі українців та, зокрема, чернігівців в наближенні перемоги 1945-го року, згадуватимуть всіх, хто боровся за свободу і незалежність та брав участь в бойових діях різних часів, як великих, так і локальних. Велика увага приділятиметься сьогоднішнім подіям на сході країни та захисникам, що зараз стримують агресора, їх сім’ям та матерям, тим паче в неділю ми святкуємо День матері.

Також цього року вперше буде відзначатися День пам'яті та примирення і міська влада об’єдналася з громадськими активістами, організувавши спільні заходи.

Про підготовку та проведення меморіальної акції з нагоди Дня пам’яті та примирення від Молодіжної громадської організації «Центр прогресивної молоді «Апельсин» та участь Чернігова у загальнонаціональній акції «Перша хвилина миру», які відбудуться 8 травня у Чернігові на Алеї героїв («Зелена сцена») розказав Станіслав Тавлуй.

Він повідомив, що з 17.00 розпочнуться заходи приурочені цій події. Заплановані і виступи музичних гуртів, інтерактивні бесіди істориків на тему «Чернігів у Другій світовій війні», будуть проводитися молебні, запалюватися свічки та покладатися квіти біля меморіальних дошок Небесної Сотні та Воїнів Чернігівщини, що загинули в АТО. Увазі чернігівців також буде запропоновано перегляд д/ф «Чернігівський Рубіж», знятий телеканалом «Дитинець». Закінчиться вечір пам’яті о 23.01 загальноукраїнською акцією «Перша хвилина миру». Саме з цієї миті 8 травня 1945 року в світі запанував довгоочікуваний мир.

9 травня, за словами виступаючих, на площі відбудеться концерт до Дня перемоги, але феєрверків, як і по всій країні, не буде.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини