Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:06:10

Визначились із кандидатурами на присвоєння звання "Почесний громадянин Чернігівської області"

30.04.2015   12:42Агенцiя

30 квітня відбулося засідання комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області», яке провів голова обласної ради Микола Звєрєв.

У порядок денний внесено питання про розгляд кандидатур поданих на присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

Микола Звєрєв зазначив, що вчора на сесії обласної ради був затверджений новий склад комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин», до складу якої входить 25 осіб.

Відповідно до рішення обласної ради «Про заснування звання «Почесний громадянин Чернігівської області», затвердженого 18 червня 2013 року, право представлення кандидатур на його присвоєння мають: голова обласної ради, голова обласної державної адміністрації, постійні комісії обласної ради, депутати обласної ради, міські (міст обласного значення) та районні ради. Звання присвоюється один раз на рік не більше, ніж пятьом особам.

Депутати обласної ради Василь Герасименко та Анатолій Заліський надали до обласної ради документи на присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» двом кандидатурам - Петру Анатолійовичу Крапив'янському і Анатолію Івановичу Москаленку.

Микола Звєрєв зазначив, що це робиться напередодні 70-річчя Великої Перемоги, таким чином ми вшановуємо двох заслужених ветеранів, жителів Чернігівської області.

Москаленко Анатолій Іванович – народився у 1929 році в с. Воргол Путивльського району, що на Сумщині, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, партизан – боєць партизанського з'єднання двічі Героя Радянського Союзу Ковпака С.А., інвалід Великої Вітчизняної війни І групи, двічі воїн-інтернаціоналіст (Чехословакія – 1968 р., Ефіопія – 1997-1998 рр.).

Москаленко Анатолій Іванович – голова обласної організації ветеранів України в Чернігівській області, член президії і ради Організації ветеранів України. Він зробив вагомий внесок в укріплення бойової готовності Збройних Сил, у становлення та розбудову, незалежності та розвитку України, ветеранського і волонтерського рухів області.

Крапив'янський Петро Андрійович - житель м. Ніжина, 1926 р.н., голова (з 1987р.), заступник голови (з 2010р.) Ніжинської міської організації ветеранів України, боєць партизанського з'єднання «За Батьківщину» (1941-1943), учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни у складі ІІІ Прибалтійського фронту(1944-1945), полковник у відставці за довголітню самовіддану роботу по патріотичному вихованню підростаючого покоління. Зробив вагомий внесок у розвиток ветеранського руху у Чернігівській області.

У ході обговорення члени комісії прийняли рекомендації, щоб на наступну сесію обласної ради на присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» внести дві кандидатури – Анатолія Івановича Москаленка та Петра Андрійовича Крапив'янського.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини