Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:42:48

Російські медійники активно піарять Чернігів, або Знущання над своїми ж

29.04.2015   17:26Агенцiя

Російських ветеранів привітали банером із зображенням німецьких пілотів. Фото Михайла Голуба, повідомляє Час Чернігівський.

Українці розібралися у своїй «рідні», хоча і надзвичайно дорогою ціною. Більше того, ми нарешті почали розуміти власну автентичність та знайшли оті гальма, що не давали зробити цього раніше. Проте країні-агресору така раптова самосвідомість зовсім не на руку. І вона робить спроби з цим боротися. Та з кожною спробою брехня Росії стає ще більш недолугою.

У час активної декомунізації та перед травневими святами чернігівська «Жіноча сотня самооборони» оголосила акцію «Нагодуй комуніста». У ній передбачена винагорода харчами за здачу комуністичної символіки. За прапор — продуктовий набір: кілограм гречки, рису, цукру та пляшка олії, за георгіївську стрічку — буханець хліба. Зібране активісти планують передати до музею.

У місті на ідею відреагували спокійно. Багато хто вважає це шансом для самих комуністів довести, що вони не наскрізь «смугасті» і, як то кажуть, уже давно стали на шлях істинний.

Прокоментував ідею у соцмережах і представник Єдиного волонтерського центру області, а віднедавна радник голови облдержадміністрації з питань волонтерства Сергій Воробйов: «Мне, если честно, сначала казалось, что жестковата акция. Но потом подумал, что ни в 1918-м, ни в 1921-м, ни в 1933-м им (ред.: комуністам) не казались их "акции" жесткими. Так что гречку за продажную символику — это чистый гуманизм».

Результат не змусив на себе довго чекати. Через кілька днів свій партквиток приніс чернігівець Володимир. Про це на своїй сторінці у ФБ повідомила організатор акції Оксана Рубан. За такий вчинок чоловік отримав 23 банки м'ясних консервів та відразу попросив передати свою винагороду хлопцям в АТО.

Тепер тільки уявіть, які іскри летіли з очей пропутінських активістів, коли вони дізналися, що їхня ж ідеологія спрацювали проти них: комуніст годує бійця за незалежність України.

З цим негайно треба було щось робити. «Геніальні» медійники телеканалу «Звезда» видали нагора ось таке:

"В Чернигове проходит акция, которая унижает достоинство местных ветеранов ВОВ. Старикам предлагают обменять георгиевскую ленточку на гречку.

Мероприятие называется «Накорми коммуниста». Купить таким образом продукты можно за красный флаг. За него дают по килограмму риса, гречки или сахара, бутылку масла или рыбные консервы. Одну георгиевскую ленту выменивают на буханку хлеба.

Такие «обменные пункты» открылись в городе в преддверии майских праздников".

При цьому горе-журналісти текст наклали на картинку сюжету українського каналу «1+1», де пояснюється істина мета заходу.

Ось таким фальсифікованим продуктом наші сусіди годують власний народ з екранів телебачення. Говорячи про те, як «знущаються» над ветеранами в Україні, морально знищують власних. Адже почуте з екрану телевізора справді шокує, а відшукати правду сивочолому дідусю не так вже й легко.

Самі ж росіяни мають значні ляпи у підготовці до 9 Травня. Зокрема, «Укрінформ» повідомляє, що у підмосковному місті Івантіївка ветеранів Другої світової війни привітали банером із зображенням німецьких пілотів 71-ї бомбардувальної ескадри.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.