Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 15:49:00

В Чернігові обговорювали проблеми ресоціалізації засуджених

28.04.2015   14:42Агенцiя

В роботі регіональної зустрічі взяли участь представники державної пенітенціарної служби, прокуратури, міліції, державної міграційної служби. Мета зібрання - допомогти громадянину, який виходить на волю після відбуття покарання, безболісно пройти процес повернення до українського суспільства.

Соціальні ініціативи, направлені на підтримку та захист прав найвразливіших категорій громадян, є вкрай важливими для України і потребують підтримки з боку всіх гілок влади, соціально відповідального бізнесу та інститутів громадянського суспільства.

З цією метою з січня 2015 року стартував багатовекторний проект «Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав уразливих груп засуджених в Україні», основною метою якого є посилення ролі українського громадянського суспільства в просуванні прав людини, принципів відмови від дискримінації та забезпечення рівності для уразливих груп осіб, які перебувають у конфлікті із законом (неповнолітніх, жінок, жінок з дітьми, інвалідів, людей з хронічними захворюваннями, хворих на ВІЛ/СНІД) та їх сімей.

Проект ставить собі за мету підвищити рівень правової освіти з проблематики дотримання прав людини. Також проект планує покращити спроможність центральних та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування та організацій громадянського суспільства створювати ефективні моделі співпраці з метою надання правової та соціальної допомоги засудженим та колишнім в'язням.

Для цього створюється можливість для структурованого міжгалузевого діалогу громадськості, місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, соціальних працівників, об'єднань громадян на місцях для розробки спільного плану дій.

Старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Чернігівській області капітан міліції Наталія Юріна ознайомила зібрання з роботою міліції, яка спрямована на профілактику і недопущення злочинів серед підлітків. Зокрема йшлося про допомогу неповнолітнім у працевлаштуванні та залученні їх до активного здорового способу життя.

Нині на обліку в міліції перебуває 103 дитини, що значно менше за аналогічний період минулого року. Також порівняно з 2014 роком в області фіксується значне зменшення кількості підлітків, які скоїли злочини, (на 31%). На думку міліції, це в першу чергу пов'язано з активною профілактичною роботою, яку проводять правоохоронці в навчальних закладах області.

Проектна діяльність, фінансування якої забезпечується Європейським Союзом, здійснюється міжнародною неурядовою організацією «Міжнародна тюремна реформа» у співпраці з національними партнерами та за загальною координацією діяльності в Україні ВГО «Всеукраїнський центр правової допомоги «Громадський захисник».

Присутні ознайомилися з регіональними проблемами ресоціалізації уразливих груп засуджених та звільнених з місць позбавлення волі на Чернігівщині, обмінялися досвідом та провели жваві дискусії.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини