Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:15:10

Українсько-латвійські стосунки необхідно наповнити економічним змістом – Валерій Куліч

07.04.2015   15:12

Республіка Латвія поки що не є провідним, проте вважається перспективним зовнішньоекономічним партнером Чернігівщини.

Торік латвійські інвестиції вкладалися у сільське господарство, оптову торгівлю та нерухомість. Область експортувала до Латвії зернові, рослинну олію, шпалери, сухе молоко, механічне обладнання, паркет та цукерки.

Зацікавленість сторін у реалізації спільних проектів триває. Цими днями на Чернігівщині з робочим візитом перебуває делегація Республіки Латвія на чолі з Міністром сільського господарства Янісом Дуклавсом. До складу делегації також входять депутат Сейму Республіки Латвія Айнарс Межуліс та генеральний директор продовольчої і ветеринарної служби Республіки Латвія Маріс Болодіс. Мета візиту – налагодження взаємовигідної співпраці в сільськогосподарському виробничому та переробному секторах.

Побачити на власні очі досягнення та ознайомитися з перспективами розвитку провідних галузей агропромислового комплексу області латвійські високопосадовці змогли на підприємствах Ічнянського району. Делегацію супроводжували голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч та голова обласної ради Микола Звєрєв.

Зокрема, на ВАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» гості з Латвії ознайомилися з технологією заготівлі та переробки сільськогосподарської молочної продукції. Ринок збуту 18 видів продукції підприємства – 32 країни.

Як наголосив голова облдержадміністрації Валерій Куліч, приїзд Латвійської делегації дуже важливий з точки зору економічного розвитку.

— Найголовніше питання для області – це розвиток економіки. Яку б ми проблему не брали – політичну, соціальну чи ще якусь, одразу виникає питання – де взяти кошти. Тому іншого шляху, ніж їх заробити, у нас немає. Політичні стосунки у нас Латвією хороші. А щоб вони міцніли, треба наповнити їх економічним змістом, - зауважив очільник області.

За його словами, в Україні частина підприємств вже сертифікована. І на Чернігівщині також є підприємства, що мають сертифікати на постачання продукції до Європейського Союзу. Однак отримати їх не так просто, оскільки потрібно докласти зусиль і вирішити чимало технічних питань. Проте Валерій Куліч переконаний, що лише переорієнтувавшись на європейські ринки, ми житимемо краще.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини