Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:09:37

Проведено спільну нараду з арбітражними керуючими з питань погашення заборгованості із заробітної плати

30.03.2015   08:39Агенцiя

Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області під головуванням начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Власенка Ю.Д. 27 березня за участю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) та представників територіального органу з питань банкрутства проведено спільну нараду з питань погашення заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємств – боржників Чернігівської області до яких застосовуються судові процедури банкрутства.

Вказана нарада проведена на виконання доручення Міністра юстиції України від 14.04.2014 № 6.2-48/911 та мала на меті розробку дієвих заходів для підвищення відсотку погашення найбільш соціально важливого виду заборгованості - заборгованості із заробітної плати.

Для участі у нараді були запрошені: арбітражні керуючі (розпорядники майна, керуючі санацією, ліквідатори), діяльність яких здійснюється відносно боржників Чернігівської області, що мають заборгованість із виплати заробітної плати; начальник відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно управління державної реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Черниш В.В.; в.о. начальника управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Єдомаха А.В.; спеціалісти відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

Під час наради були обговорені найбільш важливі питання у сфері банкрутства. Зокрема наголошено, що на Міністерство юстиції та його територіальні органи, покладено відповідальну функцію щодо реалізації державної політики у сфері банкрутства, яка спрямована на максимальне забезпечення ефективного та результативного виконання всіх завдань покладених на всю систему юстиції України в цілому.

На сьогодні акцент у роботі Головного територіального управління юстиції ставиться на взаємодію органів державної влади з арбітражними керуючими. Також, під час наради були обговорені проблемні питання, стосовно погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Зокрема начальник відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Трейтяк О.М. довів до відома присутніх інформацію щодо суб’єктів господарювання Чернігівської області, які перебувають у процедурах банкрутства та мають заборгованість із заробітної плати, при цьому зазначивши, що на сьогодні загальний показник заборгованості із заробітної плати перед працівниками 12 підприємств – банкрутів Чернігівської області складає 8 525,6 тис. грн. Погашено (задоволено) протягом поточного року 511,4 тис. грн.

Також доповідач зазначив, що з вказаної групи боржників, які станом на 27.03.2015 мають невиконані зобов’язання пов’язані з трудовими правовідносинами: 2 перебувають у процедурі розпорядження майном, борг по заробітній платі складає 2 298,6 тис. грн. або 27 % від загальної заборгованості по регіону; до 3 підприємств застосовується процедура санації, сума боргу становить 4 113,9 тис. грн. або 48 % від загального розміру заборгованості; 7 суб’єктів господарювання перебувають у процедурі ліквідації, борг по заробітній платі складає 2 113,1 тис.грн або 25 % від загального розміру заборгованості.

Впродовж березня 2015 року частково задоволено вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємств-боржників Чернігівської області:
- ТОВ «Чернігівський завод будівельних матеріалів», м.Чернігів, на загальну суму 6,4 тис.грн;
- КП «Райсількомунгосп» Чернігівської Районної Ради, на загальну суму 41,7 тис.грн;
- ПАТ «Чернігівбуд», м Чернігів, на загальну суму 69,6 тис.грн;
- ПП «Новгород-Сіверська бавовняно-ткацька фабрика», м Новгород-Сіверський, на загальну суму 20 тис.грн.

Загальний показник заборгованості по заробітній платі по підприємствах регіону погіршується за рахунок збільшення такої заборгованості по наступник підприємствах Чернігівської області:
- ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», м.Ніжин, на загальну суму 132,4 тис.грн;
- ДП «Шабалинівський спиртовий завод», на загальну суму 3,2 тис.грн;
- ПАТ БК «Домобудівник», м.Чернігів, на загальну суму 195,3 тис.грн.

Найбільшими боржниками регіону, які мають невиконані зобов’язання з оплати праці та до яких застосовуються судові процедури банкрутства залишаються:
- ПАТ «Чернігівбуд» - заборгованість складає 2 269 тис. грн., застосовується процедура розпорядження майном;
- ПАТ Будівельна компанія «Домобудівник» - заборгованість складає 2 241,5 тис. грн., застосовується судова процедура санація;
- ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» - заборгованість складає 1 097,6 тис.грн., застосовується процедура санація;
- ТОВ «Ніжинські лабораторії скануючи пристроїв» - заборгованість складає 748,4 тис.грн., застосовується процедура ліквідація;
- ПАТ «Ніжинський механічний завод» - заборгованість складає 600,8 тис. грн., застосовується судова процедура санація.

Найбільш довготривалими підприємствами-боржниками, які мають суттєві обсяги заборгованості з заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками Чернігівської області є:
- ТОВ «Ніжинські лабораторії скануючи пристроїв» - заборгованість складає 748,4 тис.грн.;
- ТОВ «Чернігівській завод будівельних матеріалів» - заборгованість складає 285,3 тис.грн.;
- ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» - заборгованість складає 1 097,6 тис.грн.;
- ТОВ «Ватес», заборгованість складає 416,5 тис.грн.;
- ТОВ «Велмі Пром», заборгованість складає 277,6 тис.грн.

Серед загальної кількості підприємств, що мають непогашену заборгованість по заробітній платі слід відмітити 2 підприємства державного сектору економіки, на загальну суму 1 127,2 тис.грн. або 13% від загальної заборгованості по області, а саме: ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», сума заборгованості – 1097,6 тис.грн.; ДП "Шабалинівський спиртовий завод", сума заборгованості – 29,6 тис.грн.

За результатом наради прийнято низку рішень, які нададуть можливість прискорити вирішення питання погашення заборгованості із заробітної плати.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.