Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:49:19

Звіт народного депутата України Євлахова Анатолія Сергійовича за 100 днів роботи

19.03.2015   17:45Агенцiя

Звіт народного депутата України Анатолія ЄВЛАХОВА (Блок Петра Порошенка, ОВО № 207 — Чернігівська область) за 100 днів роботи у Верховній Раді.

Євлахов Анатолій

Євлахов Анатолій

Фракція: Блок Петра Порошенка

Посада: член комітету з питань податкової та митної політики

100% присутність на всіх засіданнях Верховної Ради;

100% особисте голосування;


5 законодавчих ініціатив, зокрема:

— зміни до закону про ЄСВ щодо відміни штрафів для бюджетних установ (№1712) подано за ініціативи головного лікаря Коропської ЦРЛ.

Орієнтовний термін розгляду законопроекту – травень-червень 2015 року;

— зміни до господарського законодавства щодо акціонерних товариств (№1864) розроблено на виконання Угоди про асоціацію з ЄС та з метою протидії корупції та рейдерству.

Орієнтовні строки розгляду – вересень-жовтень 2015 року;

— законодавче регулювання закупівельної ціни на молоко (№2089) внесено на вимогу виборців та у зв’язку з катастрофічною ситуацією, в якій опинилися селяни в умовах повсюдного зростання цін.

Пропонується встановити мінімальну закупівельну ціну на молоко другого ґатунку не нижче 4-х гривень.

Зараз основним джерелом виживання мешканців сіл є дохід від продажу продукції підсобного господарства, у тому числі молока. Витрати на утримання корів зросли у декілька разів: оранка коштує вже понад 40 грн за сотку, добрива зросли в ціні в 4 рази, косовиця також подорожчає не менше ніж у 4 рази. Проте ціни на молоко залишаються на неприпустимо низькому рівні – найнижче по 207 округу це 2,20 грн у Городнянському районі, в деяких регіонах Тернопільщини є ціни нижче 2 грн, а в магазинах ми маємо на ціннику цифру не нижче 12-14 грн. Тобто, хто найбільше вкладає праці – отримує найменше.

Після подання законопроекту ВРУ завалили листами від асоціацій молочників щодо неприпустимості прийняття цього законопроекту та невідповідності його європейським нормам. У парламенті є велика група депутатів-«молочників», що відстоюють інтереси переробників.

З метою прискорення проходження законопроекту службами ВРУ на сьогодні включено співавторами цього законопроекту мажоритарників Львівщини, Вінниччини, Чернігівщини. Для оперативного розгляду в аграрному комітеті включено співавторами членів цього комітету. Минулого пленарного тижня під час голосування принципових законопроектів умовою нашої участі в голосуванні було включення до порядку денного наступного пленарного тижня даного законопроекту.

Слід зауважити, що регулювання цін не відноситься до повноважень парламенту – у нашому випадку це крайня міра. Уряд своєю постановою, що не потребує складних процедур як у парламенті, може врегулювати це питання за 2 дні, такі приклади вже були у минулому, проте зараз на наші звернення до Уряду звідти надходять лише формальні відписки.

Орієнтовний строк розгляду законопроекту – квітень 2015 року.

2 депутатські запити, що стосуються ознак злочину в діяльності Держземагентства при розпорядженні землями громад нашого округу.

Позиція щодо принципових законів:

— голосував ЗА зняття депутатської недоторканності.

Недоторканність має бути скасована для всіх: суддів, депутатів і президента. Закон має бути одним для всіх, окрім цього має бути незалежна судова система, адже зараз закон на боці того, у кого є влада, зв’язки та гроші.

— НЕ голосував за закон, що стосується підвищення пенсійного віку окремим категоріям населення.

Законопроект ставили на голосування 6 разів, так як багато депутатів не могли проміняти свою совість. Окремо хочу зазначити, що дані ініціативи дають бюджету економію менше 2 млрд. грн., при тому що вже зараз правоохоронцями в державних закупівлях виявлені порушення та розкрадання на суму, що в рази вища за суму економії для Пенсійного фонду. Вже вкотре ми економимо за рахунок найбідніших, а затягнути паски олігархам, що використовують державний бюджет як особисту годівницю, у переважної більшості депутатів не вистачає сили духу.

Сприяння в окрузі:

— юридичні консультації;

— матеріальна допомога дітям віком до 16 років;

— сприяння у погашенні заборгованості по паям, за молоко тощо;

— після візиту до прикордонників повідомив Президенту про незадовільний стан фінансування та матеріального забезпечення прикордонних загонів, що охороняють кордон з РФ;

— допомога сім’ям загиблих захисників України;

— підтримка спортивних заходів і спортивних секцій;

— заохочення випускників шкіл до хороших результатів у ЗНО.

Зустрічі з громадами

Протягом 100 днів провів 24 зустрічі з представниками громади нашого округу: освітянами, бізнесменами, активістами, військовослужбовцями та населенням.

Під час  останніх візитів сконцентрував увагу на роботі з підприємцями. Справа у тім, що у Верховній Раді наразі розглядається низка законодавчих змін, що у майбутньому матиме суттєвий вплив на бізнес-середовище країни. Підприємці нашого краю відіграють важливу роль у повсякденному житті полісян – це і забезпечення товарами першої необхідності сіл і містечок, і робочі місця, і податки та акцизні збори до місцевих бюджетів.

Мені важливо налагодити діалог з бізнесом для того, що б центральні органи влади чули їх думки та побажання та приймали рішення, які є компромісними для всіх. Внести поправки до законопроектів, що розглядаються, набагато простіше, ніж усувати вже діючі законодавчі колізії.

Робочі місця та наповнення місцевих бюджетів є першочерговим завданням мого комітету, і я вдячний представникам бізнесу нашого краю за підтримку та небайдужість.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини