Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:13:28

Черговий фейк: У Росії чомусь вважають Чернігівщину "оплотом єдінства"...

19.03.2015   13:42Агенцiя

Багато хто в Росії помилково вважає, що на Чернігівщині через спільність кордонів та частково історії мають панувати проросійські настрої. І дивуються, коли бачать зовсім протилежне, повідомляє Час Чернігівський.

Днями російське інформаційно-аналітичне видання «Одна Родина» оприлюднило статтю «Как в Чернигове собирали гроши на войну».

У статті йдеться про роботу пунктів збору коштів для потреб армії та АТО, які супроводжуються демонстрацією зразків та макетів зброї. На думку авторів, це розпалювання війни та міжетнічної ворожнечі.

Натомість у приклад ставиться позиція якогось Хлєбова, який апелює до місцевих депутатів, закликаючи зважувати на столітню дружбу двох держав, Переяславську раду та інше. А спроби Чернігівської міської ради проголосувати за рішення щодо визнання Росії країною-агресором автор називає «політическім і нравственним позоріщєм».

«Сегодня же речь идет не просто о предпосылках к конфликту черниговского князя с брянским, усадьбы которых находятся на расстоянии одного марш-броска, а о возможной большой войне», - стверджується у матеріалі.

Хочеться відповісти авторам статті – на Чернігівщині немає жодних проросійських настроїв. А якщо у когось і були ілюзії щодо братерської дружби та взаємодопомоги, то вони розвіялись рік тому остаточно – після окупації Росією Криму та початком агресії на Донбасі.

Численні багатотисячні акції, віче, звернення діячів культури та мистецтва, патріотизм та кожному кроці і море державної символіки — такою зараз є Чернігівщина, від обласного центру до найменшої територіальної громади.

До того ж, тисячі чернігівців пройшли через війну на Донбасі. Сотні волонтерів допомагають армії та добровольчим батальйонам. Чернігівщина прихистила тисячі переселенців з краю війни та руїни.

Це є громадянська відповідь жителів області загарбницьким планам російського політичного керівництва.

А ось відповідь політична — на позачерговій сесії Чернігівської міської ради 16 лютого депутати одноголосно підтримали звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так звані "ДНР" і "ЛНР" – терористичними організаціями.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини