Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:09:56

Громадські слухання про майбутнє Алеї Героїв

19.03.2015   10:09

У Чернігові пройдуть громадські слухання щодо подальшого місцезнаходження пам'ятників радянським діячам, що встановлені на Алеї Героїв у центі міста. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Соколов.

Згідно з документом, громадські слухання заплановано провести 3 квітня у міському Палаці культури імені Радченка. Розпорядженням також затверджено дорадчий комітет із проведення громадських слухань та план заходу. Передбачається створити експертні групи з питань історичної оцінки діяльності діячів, чиї погруддя встановлені на алеї; з питань естетичного, культурного та архітектурного значення пам'ятників; з питань суспільно-політичної оцінки діяльності особистостей для міста Чернігова та України.

Очікується, що учасниками слухань стануть 500-700 чернігівців.

Дискусія щодо подальшого пам'ятників у центрі Чернігова активізувалася перед Днем пам'яті Героїв Крут. Місцеві історики під час "круглого столу" пропонували вирішити це питання зважено, а також провести інформаційну компанію щодо правдивих біографій діячів, адже життя і діяльність переважної більшості з них об'єктивно не вивчалися.

Чернігівські ветерани виступили категорично проти знесення пам'ятників на Алеї Героїв, натомість ряд молодіжних громадських організацій вимагали негайного демонтажу погрудь. 9 лютого було демонтовано та передано до історичного музею погруддя Миколи Подвойського та Володимира Антонова-Овсієнка.

Міський голова запропонував вирішити подальшу долю пам'ятників через проведення у місті громадських слухань.


Довідка: Погруддя радянським діячам (Юрію Коцюбинському, Миколі Подвойському, Володимиру Антонову-Овсієнку, Миколі Щорсу, Віталію Примакову, Миколі Кропивянському, Михайлу Кирпоносу та Василю Сеньку) встановлювалися на Алеї Героїв упродовж 1970 – 1989 років. Окремі з них – за рішенням Ради Міністрів УРСР. Погруддя виготовлені з бронзи, постаменти – з граніту.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини