Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:42:37

Прокуратура заявила до суду позов на захист інформаційної безпеки держави в інтересах жителів прикордоння

19.03.2015   08:03Агенцiя

Прокуратура Чернігівської області заявила до Київського окружного адміністративного суду позов в інтересах держави до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Йдеться про зобов’язання останньої до вжиття заходів для належної організації надання послуг з теле- та радіомовлення у прикордонних з Російською Федерацією районах Чернігівської області.

Порушення інтересів держави полягає у незабезпеченні відповідачем інформаційної безпеки громадян внаслідок неналежної трансляції українських каналів.

Встановлено, що у п’яти районах Чернігівської області на території населених пунктів, які розташовуються на відстані близько 20 км від російсько-українського кордону, має місце упевнений прийом лише 2 українських каналів в аналоговому просторі; у цифровому просторі програми не транслюються взагалі. Поряд з цим, Росія транслює на ці прикордонні території до 30 своїх телеканалів.

При цьому, навіть попри незначну комерційну привабливість трансляції на території з незначною кількістю населення, можливості для забезпечення жителів цих районів належними інформаційними послугами є.

Зокрема, спеціалізоване державне підприємство «Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення» (Концерн РРТ) неодноразово зверталося до органів влади із вказаного питання. Державне підприємство висловлювало готовність власним коштом (за рахунок плати за надані послуги) побудувати необхідну інфраструктуру, але відповідного дозволу не отримало.

В умовах, коли наша держава знаходиться у складній військово-політичній ситуації, зумовленій агресією сусідньої держави, яка транслює свої телеканали на територію України, ситуація потребує невідкладних заходів реагування, спрямованих на забезпечення національних інтересів у цій сфері.

Згідно законодавства, визначення можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення здійснюється на замовлення Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення відповідно до вимог законодавства про телекомунікації та радіочастотний ресурс. Вона ж здійснює розбудову мереж мовлення шляхом ліцензування окремих його видів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.