Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:28:29

Місцеві прокуратури вимагають через суд від рад привести ставки орендної плати за комунальне майно у відповідність до закону

17.03.2015   10:05Агенцiя

Прилуцькою та Ніжинською міжрайонними прокуратурами та прокуратурою Менського району заявлено до суду адміністративні позови до відповідних місцевих рад з вимогою привести у відповідність до вимог чинного законодавства місцеві Методики розрахунку та використання плати за оренду комунального майна.

За законом, орієнтиром у цьому питанні є затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.1995 №786 Методика розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу. Проте, аналогічні методики, затверджені вищевказаними місцевими радами, в окремих пунктах не відповідають її нормам.

Зокрема, встановлено, що замість стягнення 1 гривні на рік за об’єкт комунальної власності з бюджетних установ стягується 1 гривня за квадратний метр. Це призводить до нарахування сум від 10 до 50 тис грн на рік. У той же час, у кошторисах цих бюджетних установ (Центру екстреної медичної допомоги, інших медичних установ (Ніжин), Управлінь Пенсійного фонду, соціального захисту, агропромислового комплексу(Прилуки)) таких витрат законодавством не передбачено. Стягуючи ці кошти в судовому порядку, орендодавці штовхають ці установи на збір потрібних коштів у незаконний спосіб.

У той же час, ставка орендної плати для деяких прибуткових комерційних об’єктів занижена. Наприклад, у Прилуках місцевою методикою розрахунку для розміщення комерційних банків та їх відділень, пунктів обміну іноземної валюти передбачена орендна ставка у 20% від балансової вартості майна, тоді як за загальнодержавною методикою вона має становити 40%. Аналогічно за розміщення приватних юридичних консультацій та нотаріальних контор, організацій по наданню аудиторських послуг передбачена процентна ставка 12% замість 20% тощо.

Окрім того, виявлено неправомірне витрачання вищевказаними радами на утримання своїх комунальних підприємств 50% плати, одержаної від оренди комунального майна, замість встановлених постановою Уряду 30%.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини