Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:24:30

Найголовніше завдання в нинішніх складних умовах — сконцентрувати всі наявні резерви для забезпечення економічної та політичної стабільності в регіоні

27.02.2015   07:48Агенцiя

Таке завдання керівникам районів і міст озвучив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман в ході розширеної наради, присвяченої підсумкам роботи області у 2014 році.

— Військові події, які відбуваються на сході країні, звичайно, накладають відбиток і на розвиток економіки. На сьогодні, незважаючи на окремі минулорічні досягнення, в області, як і в Україні в цілому, проявляються ознаки рецесії.

Тому на даному етапі необхідно зосередитись на мінімізації впливу існуючих ризиків, що існують; реалізації на місцевому рівні загальнодержавних реформ, а також формуванні сприятливого інвестиційного клімату та забезпеченні стабільного функціонування соціальної сфери, - наголосив, підбиваючи підсумки Сергій Журман.

Він поставив завдання всіляко сприяти ініціативам підприємств щодо впровадження інноваційних та інвестиційних проектів, енергозберігаючих технологій, освоєння нової конкурентоспроможної продукції та розширення ринків збуту.

Основне у сільському господарстві – правильно і своєчасно використати існуючий потенціал шляхом продовження його модернізації. Це повинно забезпечити зростання обсягів та якості продукції, створення нових робочих місць, а в підсумку – наповнення бюджетів.

Час вимагає зосередження на ощадливому використанні енергоресурсів. В районах необхідно не збавляти темпів впровадження енергозберігаючих заходів як у виробничій сфері, так і в бюджетних установах.

— Ресурси, як державні, так і приватні, повинні бути направлені на енергоефективні технології та обладнання, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації.

Він також нагадав присутнім, що своєчасність соціальних виплат, дотримання державних соціальних гарантій, підтримка вразливих верств населення, поліпшення якості обслуговування, наближення соціальних послуг до споживачів – це ті пріоритети, на яких вони повинні зосереджуватись і надалі.

Зважаючи на те, що у поточному році ситуація із забезпеченням бюджетними коштами основних соціальних видатків є напруженою, керівникам районів та міст у першу чергу необхідно:

- забезпечити виплату всіх соціальних видатків, передбачених чинним законодавством;

- оптимізувати мережу та штати бюджетних установ відповідно до чинного законодавства, підходячи до цього процесу пропорційно і виважено;

- вжити вичерпних заходів для якісного виконання місцевих бюджетів та раціонального використання бюджетних ресурсів;

- забезпечити постійний контроль за дотриманням платіжної дисципліни в частині розрахунків за спожиті енергоносії, не допускаючи простроченої заборгованості з їх оплати.

Сергій Журман акцентував увагу на подальшому контролі роботи по підтримці осіб та родин, що опинились у складних життєвих обставинах, особливу увагу приділяти сім’ям загиблих в АТО та вимушених переселенців.

— Конкретні завдання на поточний рік визначені Програмою економічного і соціального розвитку, залишається тільки забезпечити її безумовне виконання.

В умовах обмеженості фінансування, коли значні кошти будуть направлені на підвищення обороноздатності держави, а також призупинено підвищення державних соціальних стандартів, нам буде непросто здійснити все заплановане. Тому наше завдання в цих складних умовах - сконцентрувати всі наявні резерви для забезпечення економічної та політичної стабільності в регіоні, - резюмував в.о. голови облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини