Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:51:36

Чи стане положення про місцеві ініціативи дієвим інструментом у руках громади?

11.02.2015   10:26

Проект Положення про місцеві ініціативи, який пропонують ухвалити місцеві громадські активісти, розглянуто 10 лютого на засіданні робочої групи під керівництвом секретаря Чернігівської міської ради Владислава Кухаря.

Зокрема, йдеться про запровадження ще одного з механізмів місцевої демократії, які вже працюють у деяких містах України (Вінниця, Суми, Харків).

Положення передбачає, що місцева ініціатива, внесена на розгляд ради у встановленому порядку, підлягає обов’язковому розгляду на відкритому засіданні ради за участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи.

В робочому засіданні взяли участь керівники юридичного відділу, відділу зв’язків з громадськістю та відділу сприяння діяльності депутатів міської ради.

На переконання секретаря міської ради, проект документу має бути ретельно опрацьованим і враховувати специфіку нашого міста, аби він у майбутньому став справді дієвим інструментом у руках громади.

Нагадаємо, що в жовтні 2007 року було прийнято Статут територіальної громади міста Чернігова, а у вересні 2009 року – схвалено Положення про громадські слухання.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.