Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:56:53

Бунт на Чернігівщині – підприємці проти податкової

05.02.2015   14:37Агенцiя

4 лютого, підприємці та роботодавці Чернігівської області зібралися в дискусійному клубі «Експертна думка» аби донести до відома громадськості свою позицію в мирній акції протесту, що переросла в конфлікт, між головою Державної фіскальної служби в Чернігівській області Степаном Дусяком та представниками бізнесу і громадськості.

3 лютого 2015 року біля приміщення ДФС в Чернігівській області відбувся страйк, який від самого початку носив мирний характер і, не зважаючи на провокації з боку невідомих осіб, залишався таким до кінця. За словами Сергія Берестового та Віктора Лазаря, протестуючі намагалися зачитати пану Дусяку свої вимоги, однією з яких було його звільнення, але їм перешкоджали люди в формі та балаклавах, що представилися бійцями батальйона Азов, та цивільні, що ніби-то були журналістами від Правого сектору. Зареєсторованими, як учасники протестних дій, чи акредитованими, як журналісти, вони не були. Це наштовхнуло представників підприємців на думку, що голова ДФС в Чернігівській області найняв охорону, аби захиститися від мирного протесту.
Таку думку, вважає Костянтин Іванов, підтверджує офіційна заява представників батальйону Азов про те, що представники підрозділу до Чернігова не направлялися, а подібні акції не планувалися.

«Тільки за те, що Дусяк спостерігав за конфліктом невідомих бійців та волонтерів, що також брали участь в протесті проти самовільних дій ДФС, його треба звільнити», - впевнений Сергій Берестовий. Костянтин Іванов та інші підтримують цю ідею, додаючи, що його особисті риси, які він проявив, перебуваючи на такій високій посаді, характеризують його як не гідного чиновника та людину, а сам Степан Дусяк має бути люстрований.

Павло Бистров впевнений, що такі «дусяки» - наймані менеджери повинні звітувати перед народом, у якого і знаходиться реальна влада.

«У нас війна з реальним ворогом на Сході, але війна і в тилу, це війна з корупцією», - зазначив Володимир Демиденко, додавши, що керована ним антикорупційна спілка «Совість» починає перевірку діяльності чернігівської податкової та розгляне всі, факти надані громадянами з цього приводу.
Обурені підприємці запевнили присутніх представників ЗМІ та громадськості в безстроковості свого протесту доки не будуть виконані всі їх вимоги, головними серед яких є звільнення нинішнього керівника ДФС в Чернігівській області, обрання нової Громадської ради при обласній податковій, членами котрої мають стати представники роботодавців Чернігвщини, тобто реальні платники податків, а не лише чиновники та їх родичі.

Нагадаємо, представники громадських організацій, підприємці, представники профспілок та об’єднань роботодавців Чернігівщини заявили про неприйнятні дії податкових органів в Чернігівській області та розказали про скандальне створення Громадської ради при Державній фіскальній службі в Чернігівській області з недопущенням до її роботи представницького органу сторони роботодавців.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.