Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:34:15

На Чернігівщині збільшився фонд оплати праці, на який нараховується єдиний соціальний внесок

05.02.2015   11:52Агенцiя

Позитивною тенденцією минулого року стало збільшення на 132 мільйони гривень фонду оплати праці, на який нараховується єдиний соціальний внесок. Це стало можливим за рахунок покращання грошового забезпечення військовослужбовців та зменшення кількості застрахованих осіб, що отримують заробітну плату на рівні або нижче законодавчо встановленого мінімуму. Про це зазначив начальник головного управління Пенсійного фонду Петро Кулініч під час засідання колегії, де підбили підсумки роботи минулого року та окреслили пріоритетні завдання на 2015 рік.

За словами Петра Кулініча, в результаті вжитих заходів заборгованість зі страхових та єдиного внеску, за погашення якої відповідальні органи Пенсійного фонду, протягом року зменшилася майже на 30 мільйонів гривень, тобто більш, ніж на третину.

На обліку в органах Пенсійного фонду області перебуває більше 367 тисяч пенсіонерів. Протягом минулого року призначено 17 тисяч пенсій, що на 3,1 тисячі більше, ніж за 2013 рік. Було проведено 51 тисячу поточних перерахунків пенсій. Встановлено та збільшено 652 пенсій за особливі заслуги відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».

Дострокова пенсія за віком при досягненні 55 річного віку призначена 3650 жінкам, що у 2 рази більше ніж у 2013 році. Понад 69 тисячам пенсіонерам або 18,8% від загальної кількості пенсіонерів проводиться індексація пенсій на загальну суму більше 12 мільйонів гривень.

Середній розмір пенсії станом на 1 січня 2015 року в області складає більше 1451 гривню, що на 53 гривні більше ніж на відповідну дату минулого року.

Загалом, як відзначив начальник головного управління Пенсійного фонду в області, завдяки співпраці з органами влади, Державної фіскальної служби та Державної виконавчої служби, правоохоронними органами та соціальними партнерами органи Пенсійного фонду забезпечили стабільне наповнення бюджету та належні виплати пенсіонерам області у повному обсязі та у визначені законодавством терміни.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини