Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:43:58

До Чернігівської міськради звернулися представники громадських організацій із пропозицією створити в Чернігові площу Небесної сотні

04.02.2015   08:07

3 лютого голова Чернігівського обласного об"єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" Василь Чепурний звернувся до Чернігівського міського голови Олександра Соколова з листом.

З метою вшанування загиблих Героїв, які віддали своє життя за майбутнє нашої держави в грудні 2013 – лютому 2014 року на Майдані в столиці України, до Чернігівської міської ради звернулися представники громадських організацій із пропозицією назвати в Чернігові частину скверу на перетині проспектів Миру та Перемоги, що навпроти готельного комплексу «Україна», площею Небесної сотні.

Це питання було розглянуто і одноголосно підтримано на засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова (протокол від 05 серпня 2014 р. № 1).

25 листопада 2014 року на нараді заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова з керівниками відповідних структурних підрозділів міської ради та представниками громадських організацій обговорено процедуру подання ініціативи щодо найменування частини скверу на перетині проспектів Миру та Перемоги площею Небесної сотні, а також порядок проведення громадських слухань.

Враховуючи вище зазначене, відповідно до статті 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 50 Статуту територіальної громади міста Чернігова, затвердженого рішенням міської ради від 11 жовтня 2007 року (21 сесія 5 скликання), підпункту 2.2 пункту 2 Положення про громадські слухання у м. Чернігові, затвердженого рішенням міської ради від 29 жовтня 2009 року (43 сесія 5 скликання), звертаємося з пропозицією до міського голови ініціювати громадські слухання шляхом прийняття розпорядження про проведення громадських слухань 24 лютого 2015 року з 18.00 до 20.00.
Місце проведення громадських слухань: зал засідань міської ради м. Чернігова (м. Чернігів, вул. Магістратська, 7).
На громадських слуханнях обговорити питання: найменування частини скверу на перетині проспектів Миру та Перемоги, що навпроти готельного комплексу «Україна», площею Небесної сотні.

Відповідно до підпункту 3.6. пункту 3 Положення про громадські слухання у м. Чернігові пропонуємо до складу Дорадчого комітету включити представників громадських організацій та установ (за згодою):
1. Чернякова Сергія Васильовича, ученого секретаря Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»;
2. Чепурного Василя Федоровича, голову Чернігівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка;
3. Бондарева Олександра Анатолійовича, члена правління Громадської організації «ГРІМ»;
4. Жимолостнову Світлану Кузьмінічну, представника профкому профспілкової організації «Чернігівська профспілка підприємців „Єдність”».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини