Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:02:49

Пристрасті по губернатору

28.01.2015   16:20Агенцiя

Кандидат із заплямованою репутацією

Політична партія «Народний фронт» розглядає на посаду голови Чернігівської обласної державної адміністрації кандидатуру депутата обласної ради Володимира Хоруженка. Принаймні, така інформація з’являлася в обласних засобах масової інформації вже кілька разів.

Отже, журналісти з’ясовували, хто ж такий Володимир Хоруженко і чи насправді Народний Фронт висуває його в губернатори.

В матеріалі, що минулого тижня, якраз напередодні сесії обласної ради, опублікували чи не усі інтернет-видання під заголовком «Область відійде бізнесменам», пана Хоруженка пов’язують з депутатом облради, головою постійної комісії з питань бюджету та фінансів Валентином Запорощуком.

Цитата: «Кандидатуру Хоруженка любіює його безпосередній керівник Валентин Запорощук, депутат облради (від Партії регіонів (!), він же голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів. До того ж, як повідомляє сайт Чернігівської обласної ради, Володимир Хоруженко працює заступником фінансового директора ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат», фактичним власником якого є якраз той таки пан Запорощук».

В прес-службі Групи компаній «Правіо», до складу якої входить Ічнянський молочно-консервний комбінат, повідомили, що Володимир Хоруженко і справді працює в компанії, але на даний час відсторонений від справ через розслідування причетності його до незаконних оборудок із землею та нерухомістю. На прохання прокоментувати, як у компанії ставляться до тієї інформації, що Валентин Запорощук (президент ГК «Правіо») начебто зацікавлений, щоб Хоруженко став губернатором, відповіли: «Компанії про це нічого не відомо. Скоріше за все, це не що інше, як політичні інтриги».

Про те, що Володимир Хоруженко один з кандидатів на посаду голови Чернігівської ОДА від політичної партії «Народний фронт» багато хто з депутатів обласної ради, зокрема з однойменної депутатської групи, взагалі не знають.

Сам же Володимир Хоруженко в телефонній розмові підтвердив, що таки «Народний фронт» розглядає його кандидатуру на пост очільника області і зазначив, що не проти попрацювати губернатором. Водночас, інформацію про те, що його відсторонили від роботи він заперечив.

Ярослав Демченков, заступник голови депутатської групи «Народний фронт» у обласній раді теж повідомив, що прізвище Хоруженка є серед тих, кого б партія хотіла бачити у губернаторському кріслі.

- Що скажете про Володимира Хоруженка, чи підходяща він кандидатура?, - спитали журналісти у Ярослава Демченкова.

- Наскільки я знаю, усі, хто з ним працював, задоволені. Хтось дав матеріал, що Хоруженко людина голови бюджетної комісії обласної ради. Він вже п’ять років там (мається на увазі компанію «Правіо», до складу якої входить ІМКК) не працює… Серед депутатів обласної ради Володимир Хоруженко користується авторитетом. Нормальна людина.

Михайло Лисак, депутат облради, голова депутатської групи «Народний Фронт» щодо того, що НФ висуває на посаду голови ОДА Володимира Хоруженка категорично заявив:
- Не було такого. Це прерогатива Президента. А ось Олександр Кодола (народний депутат від НФ) писав у своєму Фейсбуці, що на посаду губернатора від Народного фронту рекомендуємо депутата Чернігівської облради Сергія Сергієнка.
- Що можете розповісти про Володимира Хоруженка?
- Я з ним не працював, тож нічого сказати не можу. Розповідати можна про людину, яку більш-менш знаєш.

Сергій Биконя, депутат облради, член депутатської групи «Народний Фронт»:
- Вперше про таке чую (щодо висунення Хоруженка на губернатора). Знаю, що нібито Сергієнка та цю посаду пропонують. Хоруженко не чернігівський. Ми його не заємо. Впевнений, більшість депутатів обласної ради, а тим паче, з нашої групи його не знають. Хто це такий Хоруженко? Щось чув про нього, але… З нами він не контактує.


Висновки. По перше, Володимир Хоруженко – не місцевий, значить варяг, а ще одного варяга-губернатора чернігівський люд точно не сприйме.

По друге, пан Хоруженко працює в компанії, до складу якої входить Ічнянський молочно-консервний комбінат і очевидно, що у нього є певні проблеми із законом.

По третє, більшість депутатів обласної ради, зокрема з депутатської групи «Народний фронт» нічого не знають як про самого Хоруженка, так і про те, що партія його розглядає як претендента на губернаторське крісло. Втім, схоже, що хтось в «Народному фронті» використовує Хоруженка розмінною монетою у політичних іграх.


Руслан Журбенко


PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини