Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:51:13

У Куликівці радились як стабілізувати ситуацію в області у зв’язку з відключеннями електроенергії

24.12.2014   07:51

Лише жорстка персональна відповідальність посадових осіб, причетних до енергопостачання, чітка взаємодія влади, ПАТ «Чернігівобленерго», районних електричних мереж та громадськості дозволять стабілізувати енергетичну ситуацію в області та не допустити подальших економічних та соціальних загострень.

Такий висновок можна зробити за підсумками кущової наради з питання забезпечення електроенергією об'єктів промисловості, сільського господарства та соціальної інфраструктури Чернігівської області, що відбулася 23 грудня на базі Куликівського району, повідомляє відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської облради.

Участь у заході, який провів голова обласної ради Микола Звєрєв, взяли його заступник Валентин Мельничук, голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур, депутати обласної ради, обрані по відповідних мажоритарних округах, технічний директор ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Рубанка, директори РЕМ та очільники представницької і виконавчої гілок влади Куликівського, Ніжинського, Носівського, Бобровицького, Ріпкинського, Козелецького та Чернігівського районів.

Відкриваючи зібрання, Микола Звєрєв акцентував увагу присутніх на непростій ситуації, що склалася в області у зв'язку із регулятними відключеннями споживачів від електроенергії.

За його словами, енергетична криза в державі спричинена бойовими діями на південному сході України. Через це не працюють промислові підприємства та шахти Донбасу. І як наслідок - в країні виник гострий дефіцит вугілля, необхідного для вироблення теплової та електричної енергії.

З перших чисел грудня на Чернігівщині тривають аварійні відключення світла, введені Міненерго у зв'язку з браком палива на складах теплоелектростанцій. Із самого початку виникнення аварійних відключень обласна рада, як вищий представницький орган влади в області, робила все можливе щоб ситуацію спрямувати в контрольоване русло. Як повідомив керівник, обласна рада звернулася з відповідним листом до Прем'єр-міністра України Арсенія Петровича Яценюка щодо прийняття рішення стосовно врегулювання вищезазначених питань в нашій області та забезпечення збалансованої роботи об'єднаної енергетичної системи України.

Ця проблема також вивчалася і на позачерговому засіданні постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів, яке відбулося на початку грудня. Комісія визнала стан постачання електроенергії до переробних підприємств, тваринницьких комплексів та інших об'єктів сільськогосподарської галузі вкрай незадовільним.

Враховуючи всі ці обставини, питання забезпечення електроенергією об'єктів промисловості, сільського господарства та соціальної інфраструктури Чернігівської області було розглянуто також на 3-ох загальнообласних нарадах. За результатами цих зустрічей в усіх районах були створені і сьогодні діють антикризові енергетичні штаби, які спільно з спеціалістами районних електричних мереж відпрацювали пропозиції щодо графіків аварійних відключень. Такі графіки передбачають черговість вимкнення і певні часові рамки.

«Наше головне завдання зробити так, щоб ці графіки неухильно виконувалися», - наголосив Микола Звєрєв і повідомив, що такі ж кущові наради, як у Куликівці, на цьому тижні відбудуться в Ічні і Корюківці.

З інформацією про ситуацію з електропостачанням населених пунктів виступили керівники районів та районних електромереж. Кожен з доповідачів розповів про конкретні заходи, до яких нині вдається місцева влада, щоб не допустити подальших безсистемних і невпорядкованих відключень електроенергіі.

Якщо узагальнити, то такими заходами є робота в трьох напрямках: вироблення та неухильне дотримання чітких графіків відключень електроенергії в населених пунктах, забезпечення соціально значимих організацій, установ та підприємств альтернативними джерелами електроенергії (наприклад – придбання генераторів) та роз'яснювальна робота серед громадян, яка регулярно повинна здійснюватися владою через засоби масової інформації та на сільських сходах.

Підбиваючи підсумки наради, голова обласної ради Микола Звєрєв, зокрема, заявив, що відключення світла триватимуть до кінця зими. Тому обласна влада і надалі буде контролювати ситуацію в енергозабезпеченні. Очільник області попросив керівників районів зі своєї сторони також посилити контроль за дотриманням графіків відключень електроенергії. «Головне, щоб тут не було хаотичного і довготривалого (більше 2-ох годин) відключення споживачів», - сказав Микола Звєрєв.

Захід анансовано не було.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини