Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:08:17

Комісія надала дозвіл на передачу житлових приміщень гуртожитків у власність громадян

10.12.2014   08:41

9 грудня у Чернігівській міській раді під керівництвом першого заступника міського голови Миколи Миргородського відбулось чергове засідання комісії із забезпечення реалізації житлових прав громадян, які мешкають у гуртожитках. Члени комісії розглянули питання щодо надання дозволу на передачу житлових приміщень у власність громадян.

ачальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду Віталій Магдич поінформував присутніх щодо надання дозволу на передачу житлових приміщень у власність громадян, які зареєстровані та проживають у будинках по вулиці Кільцева, 20 та проспекту Перемоги, 205. Комісія одноголосно надала дозвіл на передачу вказаних житлових приміщень у власність 4-х сімей мешканців міста.

Комісія також заслухала інформацію заступника голови комісії Геннадія Луценка з питання щодо реалізації програми передачі гуртожитків у власність територіальної громади м. Чернігова та реалізації житлових прав мешканців гуртожитків на 2014-2015 роки.

Він повідомив, що рішенням міської ради надана згода на передачу у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова всіх гуртожитків міста. Крім того, управлінням вжито всі необхідні заходи щодо здійснення передачі гуртожитків згідно з Програмою у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова.

Зокрема: підготовлено та направлено листи до балансоутримувачів гуртожитків державної форми власності (Чернігівської дирекції УДППЗ ПАТ «Укрпошта», Чернігівської філії ПАТ «Укртелеком», Київського будівельно-монтажного експлуатаційного управління № 1 Державного територіально-галузевого об’єднання «Південно-Західна залізниця») з проханням надати згоду на передачу відповідних гуртожитків державної форми власності у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова.

Підготовлено та направлено листи до Міністерства інфраструктури України та лист до Міністерства вугільної промисловості з проханням надати згоду на передачу відповідних гуртожитків державної форми власності у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова.

Підготовлено та направлено листи до Прем’єр-міністра України, а також до генеральної дирекції УДППЗ «Укрпошта» з проханням посприяти у якнайшвидшому вирішенні питання щодо передачі гуртожитку, що розташований за адресою: м. Чернігів, вул. 1-го Травня, 179-а, який знаходяться на балансі УДППЗ «Укрпошта».

19 березня 2014 року підготовлено та направлено листи до власників приватних гуртожитків (зокрема, ПАТ «Чернігівоблбуд», ПАТ «Чернігівторгбуд», ПАТ «Чексіл», ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат», ТОВ «ШБУ №14», ДП «Чернігівнафтогазгеологія», ЖКП корпорації «Чернігівоблагропромбуд», ПАТ ВТФ «Сіверянка», ПАТ «ЧРМЗ «Жовтневий молот», ДП «Чернігівська механізована колона» ВАТ «Київсільелектро») з проханням повідомити про згоду на передачу у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова відповідних гуртожитків; 18 серпня 2014 року власникам, які не надали конкретної відповіді або не надали відповіді взагалі, було направлено листи повторно.

Підготовлено та направлено листи до прокуратури міста Чернігова з проханням вжити заходи цивільно-правового характеру щодо передачі гуртожитку по вул. Інструментальна, 24-а в м. Чернігові у власність територіальної громади міста.

До Переліку гуртожитків, які підлягають передачі у власність територіальної громади м. Чернігова у 2014-2015 роках, що додається до Програми, включено гуртожитки державної форма власності, зокрема: гуртожиток, розташований за адресою по вул. 1-го Травня, 179-а, який знаходиться на балансі УДППЗ «Укрпошта».

За результатами проведеної структурними підрозділами міської ради роботи Міністерство інфраструктури України повідомило Чернігівську міську раду про прийняте управлінське рішення щодо передачі гуртожитку разом з автономним джерелом теплопостачання, розташованих за адресою: м. Чернігів, вул. 1-го Травня, 179-а, у комунальну власність територіальної громади м. Чернігів.

З питання передачі гуртожитку, розташованого за адресою по вул. 1-го Травня, 175-а Міністерство інфраструктури України повідомило Чернігівську міську раду, що зазначене питання має вирішуватися Фондом державного майна та Адміністрацією Держспецзв’язку за результатами проведення ПАТ «Укртелеком» інвентаризації державного майна, що не увійшло до його статутного капіталу, але перебуває на його балансі.

Водночас, передачу гуртожитку за адресою: провулок Вокзальний, 14-а, що належить до Державного територіально-галузевого об’єднання «Південно-Західна залізниця», у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова Мінінфраструктури вважає недоцільною.

Крім того, в Програму включено 15 гуртожитків приватної форми власності. Лише 2 власники (ТОВ «ШБУ-14» – гуртожиток по вул. Любецька, 35, та ДП «Чернігівнафтогазгеологія» – гуртожиток по вул. Нафтовиків, 3) погодилися щодо передачі гуртожитків, решта відмовляється від передачі, аргументуючи своє бачення рішеннями судів або відсутністю згоди загальних зборів акціонерів, або взагалі не надають відповіді.

Копії листів, у яких власники повідомили про згоду на передачу у комунальну власність відповідних гуртожитків, надані Управлінням Фонду комунального майна для проведення подальшої роботи щодо передачі гуртожитків у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова.

Загалом, за інформацією Віталія Магдича, комісією на сьогодні розглянуто 636 заяв жителів міста щодо надання дозволу на передачу житлових приміщень у власність громадян, видано 225 свідоцтв на приватизацію кімнат у гуртожитках, з них: протягом поточного року - 50 свідоцтв.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини