Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:36:11

Міська рада затвердила Програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей

01.12.2014   11:05

Під час пленарного засідання 45-ї сесії Чернігівської міської ради 6 скликання 28 листопада депутати міської ради одноголосно прийняли Програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова.

Програма включає комплекс заходів, що здійснюються на місцевому півні з метою матеріальної, соціальної, юридичної та психологічної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх побутових проблем.

Перед присутніми на сесії з питань надання необхідної підтримки бійцям АТО виступив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев'янко. "В умовах фактично неоголошеної війни найважливіше завдання – працювати на перемогу!" – наголосив А. Дерев'янко. – "Втім, після закінчення бойових дій бійців АТО необхідно адаптувати до мирного життя. Це і питання професійної підготовки й соціального захисту та інші."

На його переконання, одне з головних питань, це забезпечення бійців АТО житлом. Проте, це може бути і земельна ділянка, і грошова компенсація для купівлі житла. Є також пропозиції побудувати котеджне містечко для учасників бойових дій. Він розповів про впровадження державної політики щодо вирішення питань соціального захисту учасників АТО. Надання пільг учасникам АТО здійснюватиметься після отримання ними статусу учасників бойових дій.

На вимогу присутніх на сесії представників чернігівських батальйонів, які беруть участь у бойових діях на сході країни, земельні питання порядку денного були зняті з розгляду. А для виділення земельних ділянок бійцям АТО за їх пропозицією вирішено створити комісію, до якої, крім депутатів, увійдуть представники чернігівських батальйонів та волонтери.

Міська рада також затвердила "Програму розвитку туристичної галузі і міжнародних відносин міста Чернігова та сприяння залучення інвестицій на 2015-2016 роки" та "Програму організації дорожнього руху на автомобільних дорогах, вулицях міста Чернігова на 2015-2017 роки".

Зважаючи на кількість зареєстрованих правоохоронними органами правопорушень, вчинених у стані алкогольного сп'яніння поблизу магазинів, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями у нічний час та численні скарги жителів міста на порушення громадського порядку депутати обмежили реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території міста у нічний час з 22.00 до 8.00. До порушників діючого законодавства, за поясненнями начальника міськвідділу міліції, після фіксування таких випадків, можуть застосовуватись більш жорсткі санкції, аж до позбавлення ліцензій відповідних суб'єктів на здійснення торгівлі.

Крім того, депутати внесли зміни та доповнення до регламенту міської ради, згідно з якими за вимогою одного з депутатів можуть виводитися на екран результати поіменного голосування.

У роботі сесії взяли участь депутати Верховної Ради України Валерій Куліч і Олег Купрієнко.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини