Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:16:26

Владислав Атрошенко про політичну корупцію в чернігівській міській владі

26.11.2014   15:05Агенцiя

Напередодні сесії Чернігівської міської ради Владислав Атрошенко провів прес-конференцію на якій поінформував журналістів про загрози інтересам територіальної громади, які несе в собі непрозора і корумпована міська влада

Народний обранець закликав депутатів та міського голову відмовитися від запланованого в порядку денному сесії розподілу землі. Нардеп закликав громадськість міста не допустити чергового нахабного дерибану землі в Чернігові.

«Чому Чернігів значно відстає у своєму розвитку від інших обласних центрів України? Відповідь проста: міська влада працює не за європейськими принципами прозорості та не в інтересах людей, тому в нас достатньо прикладів зухвалої об’ємної корупції», – сказав Владислав Атрошенко.

Народний депутат закликав на початку сесії змінити регламент, щоб електронна система голосування показувала голосування по фракціям та імена депутатів, щоб було видно хто за що голосує. Зараз же цю інформацію намагаються приховати. Атрошенко виступає за її публічність – кожен виборець повинен мати змогу дізнатися, як голосував той чи інший депутат на сесії.

«Я закликаю пана Соколова хоча б раз за всі роки, наприкінці своєї останньої каденції, вийти і публічно прозвітувати перед громадою про свою роботу: які є зрушення у розвитку міста, які принципи ви сповідуєте, покажіть динаміку розвитку, порівняйте цю динаміку з іншими обласними центрами країни», – наголосив народний депутат.

Одне із ключових питань сесії – зміни до Генплану міста. Яку корись від того матимуть чернігівці? Ніякої. Зате виграють регіонально-БЮТівські представники бізнес-групи «Європа», які тривалий час привласнюють державні підприємства в області.

«Майдан в Україні і в Чернігові був, у першу чергу, проти корупції і за європейські стандарти життя, а не за прилуцьку «Європу», як комусь здалося – сказав Владислав Атрошенко. – Я закликаю прокуратуру і міського голову припинити махінації представників Партії регіонів із ТОВ «ПМК-59» стосовно земельної ділянки в Ялівщині».

Атрошенко розповів журналістам про схему, яка цілковите підтверджує зв’язок керівників БЮТ та Партії регіонів в Чернігівській області, яких пов’язує угрупування «Європа» та спільні бізнес-інтереси. Так, в приміщенні ПМК-59 знаходився виборчий штаб Валерія Дубіля, а зараз це підприємство очолює колишній прес-секретар Партії регіонів. Більше того, засновниками ТОВ «ПМК-59» є депутат прилуцької районної ради від БЮТ, близький до Дубіля та інша структура, якою порівну володіють голова обласного осередку Партії регіонів Анатолій Мирошниченко та депутат Київради від БЮТ, керівник комунального підприємства «Ліки України» Сергій Варнавський. «Хіба це не політична корупція!?», – звернувся до журналістів Атрошенко.

Владислав Атрошенко закликав громадськість Чернігова не дозволити себе в черговий раз обікрасти. Він запропонував 30 земельних ділянок на Подусівці, які міськрада планує безкоштовно передати силовикам, податківцям та іншим «нужденним» на зразок Дериземлі віддати родинам загиблих в АТО воїнів, які захищають Батьківщину на сході.

Щодо заяв про звільнення, які за інформацією ЗМI були написані секретарем міськради Кухарем і першим заступником Соколова Миргородським, нардеп висловився однозначно: «Ці посадовці також повинні публічно прозвітувати про свою діяльність, однієї заяви мало. У їхні трудові книжки треба зробити запис про службову невідповідність. Вони мають понести відповідальність за дії та бездіяльність на своїх посадах». Владислав Атрошенко зробив акцент на тому, що всі незаконні дії звільнених будуть розглянуті відповідними службами і отримають належну оцінку. А чернігівці свої оцінки вже давно зробили.

В кінці прес-конференції Владислав Атрошенко повідомив про рішення бюджетного комітету про виділення Чернігівщині дотації вирівнювання в розмірі 298 млн. 357 тис грн. «Завдяки цьому ще до Нового року вчителі, медики і всі бюджетники області отримають свої зарплати», зазначив народний депутат України.

Прес-служба народного депутата України Владислава Атрошенка

PR

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.