Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:52:13

"Медвежа послуга" для учасників АТО

17.11.2014   16:04Агенцiя

Програму підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей – мешканців м. Чернігова розробили та подають на затвердження вельмишановного депутатського корпусу на найближчій сесії, що відбудеться 28 листопада, Чернігівська міська рада та виконавчий комітет.

У рамках Програми передбачається надання допомоги особам, які брали участь в АТО та членам їх сімей, а також передбачений комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, юридичної та психологічної підтримки таким особам.

З самого початку до розробки вказаної Програми не було залучено жодного представника від громадських або волонтерських організацій, які вже давно опікуються допомогою учасникам АТО без будь-якої підтримки місцевої влади. Постає питання: чому це було зроблено?

Із аналізу основних положень сьогоднішнього змісту Програми можемо зрозуміти з якою метою вона ініційована.

Так, з двадцяти семи видів заходів, передбачених в рамках даної Програми, знаковими  і конкретними для учасників АТО та їх сімей можуть бути лише три, а саме:
пункт 7 - надання одноразової матеріальної допомоги;
пункт 8 - надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг;
пункт 9 - надання членам сімей загиблих учасників АТО земельних ділянок із запасу державної (комунальної) власності для будівництва та обслуговування житлових будинків.

Все інше з самого початку забезпечується за рахунок волонтерів.

Що ж не так з цими трьома  пунктами?

Пункт 7:
Згідно з рішенням Чернігівської міської ради від 26 вересня 2014 р. надання одноразової матеріальної допомоги для учасників АТО та членів їх сімей буде відбуватись відповідно до вже раніше затвердженого механізму, передбаченого Положенням про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Чернігова, затвердженого рішенням 30-тої сесії шостого скликання Чернігівської міськради від 5 березня 2013 року.
Якщо відтворити «дорожню карту» для отримання такої допомоги, то вона має такий вигляд:



Питання – скільки потрібно людині часу і витрат для того щоб оформити відповідні документи та отримати 50 грн. (мінімальний розмір допомоги)?

Пункт 8
В даному випадку надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг може стосуватись виключно тих послуг, що перебувають у віданні міської ради, а саме послуг з обслуговування будинків та при будинкової території, що надаються ЖЕКами в разі наявності відповідних коштів в міському бюджеті.

Все інше (тепло -, газо - та електропостачання) – поза увагою.

Пункт 9:
Про «епопею» із наданням земельних ділянок для учасників АТО можна говорити багато і довго. Вже більше місяця тривають різні суперечки навколо виділення учасникам АТО земельних ділянок в районі с. Новоселівка на Бобровиці. Дружини і матері учасників АТО щодня вимушені звертатись в управління земельних ресурсів, до архітектора району, та до інших відомств. Що ж стосується міста Чернігова, то отримати землю під забудову – це лише «мрія». «Якщо знайдете якусь ділянку, то приходьте», - такі відповіді чують ті, хто дійсно достойний отримати землю. А як її можна знайти? Чи є у простої людини доступ до земельного кадастру та переліку вільних земель? Їх просто-на просто не показують, бо є багато «достойніших» людей. Але цинізм полягає в тому, що в Програмі передбачена можливість отримати землю членам сімей ЗАГИБЛИХ учасників АТО. На думку розробників Програми – земля в м. Чернігові повинна даватись кров’ю.

Чи варто дякувати за «медвежу послугу»?!

Роман Семешко,
Громадське об’єднання «ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ПАТРУЛЬ»

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.