Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:14:49

Від інвестицій – до розвитку

23.10.2014   11:17Агенцiя

Побороти погані дороги та створити умови для офіційного працевлаштування таксистів. Невирішеність цих двох питань заважають працювати колективу водіїв таксі «Дарна» у Чернігові вже давно. Озвучили їх під час зустрічі з кандидатом у народні депутати України Анатолієм Долеско, який уже має дієвий механізм їх вирішення.

Стабільний заробіток та робоче місце водій Олег Яриловець має ось уже 10-ть років, відколи працює таксистом в одній з найбільших компаній міста. Пам`ятає, з чого все починалося.

- На фірмі було лише 20 автівок. Але ми постійно інвестували, щороку купували нові машини, автобуси… І так за десяток років у нашому автопарку вже близько 250-ти таксі. Компанія міцно стоїть на ногах.

Каже: фірма перспективна, розвивається з кожним роком, збільшує автопарк.

Утім питань у колективу все ж вистачає. Зокрема, й те, що багато водіїв вимушені, оминаючи закон, працювати в «тіні». Сприяти у тому, щоб люди мали постійне місце роботи та стабільний заробіток, зголосився кандидат у народні депутати України по округу № 205 Анатолій Долеско. Із компанією він співпрацює вже не перший рік. Саме Анатолій Долеско свого часу розробив механізм інвестування, який успішно втілили в таксопарку.

Нині компанія «Дарна» - одна з найбільших платників податку в сфері перевезення в Чернігові. От тільки питання у директора Сергія Лазаренка, куди йдуть ці податки та чому з них не виділяють коштів на ремонти доріг у місті? У відповідь Анатолій Долеско розповів колективу про свою ініціативу, яку можна втілити на законодавчому рівні у Верховній Раді.

- Потрібно, щоб наші з вами податки працювали на нас з вами. Щоб 70 % від усіх оподаткувань залишалися в громадах. І люди самі на місцевому рівні вирішували, на які об`єкти  потрібні першочергові грошові вливання, - говорить кандидат у народні депутати.

Тільки тоді, переконаний Анатолій Долеско, Чернігів (та й усі міста й села України) матимуть хороші дороги, можна буде ремонтувати школи, дитсадки, церкви й музеї, будувати житло та розвивати медицину. Натомість це ніяк не впливатиме на збільшення самого розміру податку. Варто лише по-господарськи їх використовувати, переконаний Анатолій Долеско.

PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.