Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:02:11

Не буде села – не стане і міста!

22.10.2014   16:32Агенцiя

У цьому переконаний кандидат у народні депутати Валерій Давиденко. На його думку, село житиме краще і розвиватиметься лише завдяки якісному місцевому самоврядуванню. Про це він заявив під час зустрічі з громадами Куликівського району.

— Всі податки повинні лишатися на місцях і громада має бути економічно самостійною. Децентралізація влади дозволить розвиватися малим фермерським господарствам. Селяни самі зможуть себе забезпечити і тим самим відродити село. Чернігівщина – найкраще місце для розвитку сільського господарства, — переконаний Валерій Давиденко. —  докладу всіх зусиль для поліпшення життя селян. Зручності повинні бути не тільки у місті. Зараз при владі безліч корупціонерів, які відстоюють інтереси тих чи інших кланів. Роздають обіцянки, а потім зникають. Ще до того, як я вирішив піти у Верховну раду, я дбав про село, допомагав йому розвиватися. Між селом і містом повинна зникнути межа — всі без винятку люди, і в селі, і в місті, заслуговують на благополучне, комфортне життя.

Селяни озвучили проблеми своєї громади. Одні скаржаться, що у них немає роботи. Інші незадоволені умовами свого життя. Досить часто можна було почути, що деякі орендарі не лише не виплачують гроші за паї, а й зовсім не підтримують громаду, на землях якої працюють. Школи, ФАПи, дороги, будинки культури, магазини, пекарні — все у занепаді.

— Кожен селянин повинен мати можливість забрати свій пай, при умові, що орендар не виконує свої забов’язання. Селянин — господар своєї землі. Він має розпоряджатися власним наділом, а не чекати, коли якийсь підприємець віддасть йому копійки, — сказав Валерій Давиденко.

Також він підкреслив, що нині вкрай необхідно ухвалювати нові закони, які не будуть створювати бар’єри, а навпаки, дадуть селу нове дихання. Він знає, як це зробити. Завдяки спільним зусиллям — село процвітатиме!

PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.