Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:21:45

Веслувальній станції - бути!

22.10.2014   10:10Агенцiя

Старші мешканці Чернігова добре знають, що колись візитівкою міста була човнова станція.

Нині в Чернігівській спеціалізованій ДЮСШ олімпійського резерву з веслування на байдарках і каное тренується близько 150 юнаків та дівчат. Діти беруть участь у різних змаганнях, отримують звання майстрів спорту і прославляють рідне місто в усьому світі. Зокрема, серед спортивних зірок цієї школи - Микола Баєвський, майстер спорту з веслування на байдарках та каное, Михайло Мінгель, майстер спорту міжнародного класу, численні призери чемпіонатів світу та багато інших.

Ще з дитинства Анатолій Долеско пам'ятає кожен куточок мальовничої Десни, адже чимало часу там проводив, займаючись спортивним веслуванням. Ці знання й допомогли йому бути швидшим, вправнішим та залишати суперників далеко позаду. Тут здобув і звання кандидата в майстри спорту з веслування на байдарках і каное. Мабуть, звідси і прийшло розуміння: треба сильно налягати на весла, щоб досягти поставленої в житті мети.

Днями він вирішив навідатися до ДЮСШ, адже там і нині працюють його одногрупники та друзі. А заодно й подивитися на теперішню матеріально-технічну базу, поцікавитися, чи популярний цей вид спорту серед чернігівських дітей та які вони мають досягнення. Але від побаченого просто жахнувся.

- Від тієї матеріально-технічної бази, яка була ще за часів, коли я тренувався (а це кінець 80-х років), мало що лишилося. Усе - костюми, інвентар, приміщення - практично знищене. Мені особливо боляче було дивитися на ці руїни, адже сам застав базу в часи її розквіту, - ділиться своїми враженнями від побаченого Анатолій Долеско.

Веслувальна станція нині ледве зводить кінці з кінцями. Фінансується школа слабо, про закупівлю нового інвентарю і мова не йде, не вистачає коштів навіть на утримання наявної матеріально-технічної бази ДЮСШ. Ледве вдається виплатити заробітні плати тренерам і технічному персоналу та розрахуватися за витрачену електроенергію.

Чи не в кожного з кандидатів у народні депутати в окрузі №205 у передвиборних програмах записано пункт про розвиток спорту. Утім, для більшості це не що інше, як популістські заяви. Крім награної імітації співпереживання, у них немає нічого.

Реальні справи роблять одиниці. Нині чи не найбільша проблема школи - дах, який знаходився в аварійному стані. Дивитися на те, як поступово руйнується спортивний осередок, Анатолій Долеско не зміг.

- Тривалий час на цей вид спорту (та й узагалі на спорт!) ніхто не звертав жодної уваги. Якщо нічого не зробити зараз, то станція невдовзі може перетворитися на руїну. Я розробив план першочергових заходів, що треба насамперед для її порятунку, аби цей вид спорту в Чернігові не загинув повністю, - говорить Анатолій Долеско.

Сам кандидат знайшов охочих допомогти, які забезпечили поточний ремонт даху. Також під час спілкування із тренерами домовився про співпрацю, аби популяризувати й надалі розвивати веслувальний вид спорту на Чернігівщині. Анатолій Долеско запевнив:
- Я буду приділяти особливу увагу фінансуванню цього виду спорту, залучаючи до вирішення проблем небайдужих людей. І обов'язково клопотатиму про виділення необхідної суми з державного бюджету на розвиток веслувального спорту, щоб мати ресурс для вирішення всіх поточних питань матеріально-технічної бази, аби вивести його хоча б на той рівень, який був у 80-х роках.

Анатолій Долеско має чимало ідей і для того, щоб задіяти цю базу не лише влітку, а й у зимову пору року, як це було раніше, адже в цій місцевості є відмінні сніжні траси для розвитку зимових видів спорту та активного відпочинку на природі для всіх чернігівців.

- До моїх опонентів, особливо спортсменів, у мене тільки одне прохання. Навіть будучи руками та ретрансляторами чиїхось партійних інтересів (адже підтримку олігархів доведеться відпрацьовувати та вірно служити їм), не забувайте про своїх колег та маленькі таланти, які, як і ви колись, намагаються торувати свій шлях у великий спорт.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини